Logo sk.boatexistence.com

Kde je simplex chronicus?

Obsah:

Kde je simplex chronicus?
Kde je simplex chronicus?

Video: Kde je simplex chronicus?

Video: Kde je simplex chronicus?
Video: ПАНИЧЕСКИЕ АТАКИ: симптомы и последствия! Ком в горле, удушье, страх смерти | Лечение тревожности! 2024, Smieť
Anonim

Lichen simplex chronicus sa môže prejaviť ako jednotlivé alebo viacnásobné lézie, a hoci sa môžu vyskytnúť kdekoľvek, takmer vždy sa objavia v ľahko dostupných oblastiach vrátane hlavy, krku, paží, pokožky hlavy a genitálií. Najčastejším príznakom je svrbenie.

Čo spúšťa lišajník simplex?

Lichen simplex chronicus je chronická dermatitída spôsobená opakovaným škrabaním a/alebo trením kože. Škrabanie alebo trenie spôsobuje ďalšie svrbenie a potom ďalšie škrabanie a/alebo trenie, čím vzniká začarovaný kruh (cyklus svrbenie – škrabanie).

Čo je lichen simplex chronicus na vagíne?

Lichen (LY-kin) simplex chronicus (kro-ni-kus) je ochorenie kože spôsobené dlhodobým podráždením vulvyMôže spôsobiť svrbenie, pálenie a/alebo zhrubnutie kože. Môžete to mať týždne alebo mesiace. Mnohí lekári to nazývajú „cyklus svrbenia a škrabancov“. Stáva sa to vtedy, keď sa pokožka vulvy stane citlivou a podráždenou.

Je lichen simplex chronicus vážny?

Nedochádza k žiadnej úmrtnosti v dôsledku lichen simplex chronicus. Celkovo je pruritus lichen simplex chronicus mierny až stredne závažný, ale môžu sa vyskytnúť záchvaty, ktoré sa zmiernia miernym až silným trením a škrabaním.

Ako sa zbavíte lišajníka simplexného?

Napríklad hrubý psoriaziformný plak lichen simplex chronicus na končatine sa bežne lieči vysoko účinným lokálnym kortikosteroidom alebo intralezionálnymi kortikosteroidmi, zatiaľ čo vulválne lézie sa častejšie liečia mierny lokálny kortikosteroid alebo lokálny inhibítor kalcineurínu.

Odporúča: