Logo sk.boatexistence.com

Kto je joyce carol oates?

Obsah:

Kto je joyce carol oates?
Kto je joyce carol oates?

Video: Kto je joyce carol oates?

Video: Kto je joyce carol oates?
Video: American novelist Joyce Carol Oates: 'The United States is tragically divided' • FRANCE 24 English 2024, Smieť
Anonim

Joyce Carol Oates, pseudonymy Rosamond Smith a Lauren Kelly, (narodená 16. júna 1938, Lockport, New York, USA), Americká spisovateľka, spisovateľka poviedok a esejistkaznáma svojou rozsiahlou literárnou produkciou v rôznych štýloch a žánroch. Obzvlášť účinné sú jej zobrazenia násilia a zla v modernej spoločnosti.

Čo je známa Joyce Carol Oates?

Joyce Carol Oates sa narodila 16. júna 1938 v Lockporte v štáte New York a už ako dieťa si vypestovala lásku k písaniu a stala sa uznávanou a najpredávanejšou pisárkou známou svojimi románmi, príbehmi, poézia a eseje, za ktoré získali National Book Award v roku 1969.

Aký je štýl písania Joyce Carol Oates?

Vo svojom vlastnom procese písania Oates začína nápadom, ktorý nechá „upadnúť do bezvedomia“Keď nápad vzklíči, premýšľa o románe ako celku, predstavuje si scény, dialógy a postavy. Nechá, aby sa tento intuitívny proces rozvinul pred spustením prvého návrhu.

Čo dnes robí Joyce Carol Oates?

Dnes Joyce Carol Oates naďalej žije a píše v Princetone, New Jersey, kde je Významná profesorka humanitných vied na Princetonskej univerzite.

Je Joyce Carol Oates dobrá spisovateľka?

"Slečna Oatesová je jedna z našich najodvážlivejších spisovateliek. Jej dar je taký veľký, jej plynulosť v rôznych žánroch - básne, poviedky, romány, eseje -- také skvelé, že sa občas zdá, že spochybňuje schopnosť čitateľov držať s ňou krok. "

Odporúča: