Logo sk.boatexistence.com

Ako sa oslavuje zrušenie otroctva na Mauríciu?

Obsah:

Ako sa oslavuje zrušenie otroctva na Mauríciu?
Ako sa oslavuje zrušenie otroctva na Mauríciu?

Video: Ako sa oslavuje zrušenie otroctva na Mauríciu?

Video: Ako sa oslavuje zrušenie otroctva na Mauríciu?
Video: Indentured Labour in Mauritius Explained - BBC What's New 2024, Smieť
Anonim

Príchod prepustených pracovníkov si na Mauríciu pripomína štátny sviatok 2. novembra. Zrušenie otroctva na Mauríciu si pripomína pamätník International Slave Route na polostrove Le Morne, ktorý bol otvorený 1. februára 2009.

Ako bolo vo svete zrušené otroctvo?

13. dodatok ústavy USA nadobudol platnosť v decembri 1865, 7 mesiacov po skončení vojny, a definitívne ukončil otroctvo v celých Spojených štátoch. Zrušilo tiež otroctvo medzi indiánskymi kmeňmi vrátane kmeňov Aljašky, ktoré sa stali súčasťou USA v roku 1867.

Kde je pamätník zrušenia otroctva na Mauríciu?

Tento pamätník v Mahebourgu leží v záhrade na Mahebourg Waterfront. Ústrednú časť vytvoril Jean Michel Hotentote, maurícijský umelec.

Existuje deň pre otroctvo?

Medzinárodný deň spomienky na obchod s otrokmi a jeho zrušenie je medzinárodný deň, ktorý sa oslavuje 23. august každý rok, deň, ktorý UNESCO určilo na pripomenutie si transatlantického obchodu s otrokmi.

Čo je otroctvo Organizácia spojených národov?

10. Definícia otroctva sa prvýkrát objavila v medzinárodnej dohode v Konvencii o otroctve Spoločnosti národov z 25. septembra 1926. 13 Definovala otroctvo ako „ stav alebo stav osoby, nad ktorou má niektorá alebo všetky mocnosti pripojené k vlastníckemu právu sa uplatňujú” (čl.

Odporúča: