Logo sk.boatexistence.com

Pomáhajú tablety železa proti únave?

Obsah:

Pomáhajú tablety železa proti únave?
Pomáhajú tablety železa proti únave?

Video: Pomáhajú tablety železa proti únave?

Video: Pomáhajú tablety železa proti únave?
Video: Vypijte každý den sklenici česnekové vody a nebudete věřit, co se vám stane... 2024, Smieť
Anonim

Užívanie tabliet železa „ môže znížiť únavu o 50 %“aj keď nie ste anemický, informoval Daily Mail.

Pomáhajú tabletky železa pri únave?

NEW YORK (Reuters He alth) – Niektoré ženy s nevysvetliteľnou únavou môžu získať o niečo viac povzbudenia z doplnkov železa – aj keď nemajú úplne rozvinutú anémiu, naznačuje nová klinická štúdia. Štúdia sa zamerala na ženy, ktoré boli chronicky unavené a mali relatívne nízke zásoby železa.

Mám si vziať železo, ak som unavený?

“ Neužívajte však doplnky železa, pokiaľ vám ich neodporučí lekár,“hovorí hlavný lekársky poradca Consumer Reports Marvin M. Lipman, MD. Je to preto, že existuje veľa možných dôvodov, okrem nízkej hladiny železa, na únavu.

Môžu vám tablety železa dodať viac energie?

Príliš málo železa znamená, že vaša krv nedokáže prenášať dostatok kyslíka okolo vášho tela. Vďaka tomu sa cítite unavení. Užívanie síranu železnatého vám môže dodať viac energie zvýšením hladiny železa.

Vplýva železo na vašu únavu?

Pocit veľkej únavy je jedným z najčastejších príznakov nedostatku železa. Tento príznak je bežný u ľudí, ktorí nemajú dostatok železa (3, 4). K tejto únave dochádza pretože vášmu telu chýba železo, ktoré potrebuje na tvorbu proteínu nazývaného hemoglobín, ktorý pomáha prenášať kyslík v tele.

Odporúča: