Logo sk.boatexistence.com

Čo je to rotačné magnetické pole?

Obsah:

Čo je to rotačné magnetické pole?
Čo je to rotačné magnetické pole?

Video: Čo je to rotačné magnetické pole?

Video: Čo je to rotačné magnetické pole?
Video: Úvod do magnetického pole | (1/6) Magnetické pole | Fyzika | Onlineschool.cz 2024, Smieť
Anonim

Otáčavé magnetické pole je výsledné magnetické pole vytvárané systémom cievok symetricky umiestnených a napájaných viacfázovými prúdmi.

Ako vzniká rotujúce magnetické pole?

Točivé magnetické pole je vytvárané trojfázovým prúdom statora v skutočnom trojfázovom indukčnom motore Môže byť nahradené permanentnými magnetmi v synchrónnom permanentnom magnete motor. Trojfázové vinutia vnútorného statora sú od seba vzdialené 120° elektrických stupňov.

Čo je rotujúce magnetické pole vysvetlené fázorovým diagramom?

Keď je 3-fázové vinutie napájané z 3-fázového napájania, vytvára sa rotujúce magnetické pole. Toto pole je také, že jeho póly nezostávajú v pevnej polohe na statore, ale posúvajú svoje pozície okolo statoraZ tohto dôvodu sa nazýva rotačné pole.

Čo je to rotujúce magnetické pole Ako ovplyvňuje stroj?

Základným princípom činnosti strojov na striedavý prúd je generovanie rotujúceho magnetického poľa, ktoré spôsobuje rotor sa otáča rýchlosťou, ktorá závisí od rýchlosti rotácie magnetického poľa.

Čo je to systém rotujúceho poľa?

Používajú sa dva typy alternátorov, jeden je typu s rotačnou kotvou a druhý je typu s rotačným poľom. V alternátore s rotujúcou kotvou je pole nehybné a kotva sa otáča, zatiaľ čo v točivom poli je kotva alternátora nehybná a pole sa otáča.

Odporúča: