Logo sk.boatexistence.com

Aký hmyz vytvára zámotky?

Obsah:

Aký hmyz vytvára zámotky?
Aký hmyz vytvára zámotky?

Video: Aký hmyz vytvára zámotky?

Video: Aký hmyz vytvára zámotky?
Video: Silkworms Spin Cocoons That Spell Their Own Doom | Deep Look 2024, Smieť
Anonim

Hmyz tvoriaci kukly

  • Blechy. Dospelé blchy, ktoré môžu majitelia domácich zvierat vidieť na svojich psoch a mačkách, môžu naklásť až 50 vajíčok denne. …
  • Motýle a mory. Motýle a mory sú možno najznámejším hmyzom, ktorý stavia kukly. …
  • Pochorožce. Niektoré druhy potočníkov stavajú zámotky. …
  • Parazitické osy.

Aké druhy chrobákov vytvárajú zámotky?

Motýle a nočné motýle Motýle a mory sú snáď najznámejším hmyzom, ktorý stavia kukly. Ich larvy, ktorými sú húsenice, sú nenásytné jedlíky. Húsenice spriadajú hodváb a tento hodváb sa používa na vytvorenie kukly pre štádium vývoja kukly – posledné štádium pred dospelosťou.

Vyrába všetok hmyz zámotky?

Nepočetné množstvo iných druhov hmyzu stavia kokony vrátane hmyzu, ktorý by vám nemusel hneď prísť na um ako spriadač kukly. Blchy a mravce napríklad stavajú zámotky vo fáze kukly. V prípade mravcov majú dospelí robotníci za úlohu postarať sa o mnohé jednotlivé kukly.

Čo je to zámotok hmyzu?

Kokón je ochranný obal okolo kukiel alebo kukiel niektorých druhov hmyzu – najmä molí. Kokon je zvyčajne vyrobený z hodvábu vylučovaného a utkaného húsenicou/larvou predtým, ako sa vo vnútri zakuklí. Hodváb je pravdepodobne najznámejší produkt z hmyzu.

Ako identifikujete plošticu?

Určite, či máte kuklu nočného motýľa alebo motýľa. Kokony molí sú hnedé, sivé alebo iné tmavé farby. Niektoré mole začleňujú špinu, výkaly a malé kúsky vetvičiek alebo listov do kukly, aby sa maskovali pred predátormi. Motýlie kukly žiaria zlatou metalickou farbou.

Odporúča: