Logo sk.boatexistence.com

Ktorý z nich je heteropolymér?

Obsah:

Ktorý z nich je heteropolymér?
Ktorý z nich je heteropolymér?

Video: Ktorý z nich je heteropolymér?

Video: Ktorý z nich je heteropolymér?
Video: Hyundai Ioniq 5 vs Volkswagen ID.4 GTX: Ktorý z nich je lepší elektromobil? 2024, Smieť
Anonim

Peptidoglykán je heteropolymér. Tie sa skladajú z aminokyselín a sacharidov a majú rôzne monoméry. Preto sa hovorí, že ide o heteropolyméry.

Je chitín heteropolymér?

Chitín je homopolysacharid vyrobený z opakovaných jednotiek N-acetylglukózamínu, derivátu glukózy. Chitín teda nie je heteropolymér.

Čo je to heteropolymér s príkladom?

Čo je heteropolymér? Polymér, ktorý je vyrobený z dvoch alebo viacerých rôznych typov monomérov, sa nazýva heteropolymér. Napríklad- Škrob je vyrobený z mnohých jednotiek glukózy, ale zložky glukózy zostávajú rovnaké, to znamená, že má iba jeden monomér, teda ide o homopolymér.

Ktorý je homopolymérny škrob?

Odpoveď: (1) Proteín Polymér je obrovská molekula zložená z mnohých menších molekúl nazývaných monoméry. Ak sú všetky monoméry identické, polymér je homopolymér. Napríklad škrob je vyrobený výlučne z molekúl glukózy, takže škrob je homopolymér.

Je inzulín heteropolymér?

(1) Inzulín je heteropolymér (2) Triglyceridy sú skutočne alebo striktne makromolekuly (3) Vysoká teplota vedie k denaturácii, ako aj k renaturácii v proteínoch (4) Štrukturálne sekundárne proteíny môžu byť príkladom RuBisCO.

Odporúča: