Logo sk.boatexistence.com

Dajú sa chirurgické plášte opakovane použiť?

Obsah:

Dajú sa chirurgické plášte opakovane použiť?
Dajú sa chirurgické plášte opakovane použiť?

Video: Dajú sa chirurgické plášte opakovane použiť?

Video: Dajú sa chirurgické plášte opakovane použiť?
Video: Хроническая послеоперационная боль. Факторы риска, профилактика и лечение. 2024, Smieť
Anonim

Jednorazové plášte by sa vo všeobecnosti NEMALI používať opakovane a opakovane použiteľné plášte by sa pred praním NEMALI opätovne používať, pretože opätovné použitie predstavuje riziko možného prenosu medzi HCP a pacientmi, ktoré pravdepodobne preváži akékoľvek potenciálne výhody.

Dajú sa chirurgické plášte prať?

Zatiaľ čo takmer 90 % operácií v Spojených štátoch sa vykonáva pomocou jednorazových plášťov a rúšok, materiál na opätovné použitie predstavuje polovicu materiálov použitých pri chirurgických zákrokoch vykonávaných v Európe. … Zdá sa, že pri opakovane použiteľných plášťoch tieto vlastnosti zmáčaním alebo opakovaným praním vyblednú.

Ako sterilizujete chirurgické plášte?

JEDNORAZOVÉ CHIRURGICKÉ PLÁŠANY: JEDNODUCHÁ STERILIZÁCIA

Vzhľadom na vysoký stupeň hygieny, ktorý vyžaduje lekárska oblasť, je možné štandardnú verziu týchto jednorazových chirurgických plášťov sterilizovať v autokláve pri 134° C.

Z čoho sú vyrobené opakovane použiteľné chirurgické plášte?

Tkané opakovane použiteľné chirurgické plášte sa tradične vyrábajú z bavlneného mušelínu a priliehavých tkanín ošetrených zlúčeninami odpudzujúcimi tekutiny. Teraz je väčšina šiat vyrobená z polyesteru alebo polyesteru zmiešaného s bavlnou (Laufman et al., 2000).

Sú všetky chirurgické plášte sterilné?

Väčšina chirurgických plášťov je sterilná a sú k dispozícii v širokej škále veľkostí a verzií. Chirurgické plášte je možné zakúpiť samostatne alebo v rámci chirurgických balení. Existuje veľa chirurgických balení pre často vykonávané zákroky. Chirurgické plášte sa vyrábajú nevystužené alebo vystužené.

Odporúča: