Logo sk.boatexistence.com

Čo je imunopatológia typu th2?

Obsah:

Čo je imunopatológia typu th2?
Čo je imunopatológia typu th2?

Video: Čo je imunopatológia typu th2?

Video: Čo je imunopatológia typu th2?
Video: TH1 vs TH2 immune responses 2024, Smieť
Anonim

Cytokíny typu Th2 zahŕňajú interleukíny 4, 5 a 13, ktoré sú spojené s podporou IgE a eozinofilných odpovedí pri atopii, a tiež interleukín-10, ktorý má skôr protizápalovú reakciu. V prebytku budú reakcie Th2 pôsobiť proti mikrobicídnemu pôsobeniu sprostredkovanému Th1.

Aká je Th2 imunitná odpoveď?

Th2 bunky sa podieľajú na imunitných odpovediach typu 2, ktoré sú dôležité pre eradikáciu extracelulárnych parazitov a bakteriálnej infekcie. Produkujú IL-4, IL-5, IL-10 a IL-13, ktoré sú dôležité pre indukciu a rozvoj humorálnych imunitných odpovedí.

Je odpoveď Th2 protizápalová?

V súhrne naše údaje ukazujú, že aktivácia Th2 odpovedí inhibuje zápalovú artritíduMechanicky signálna dráha IL-4/IL-13-STAT6 indukuje polarizáciu makrofágov na protizápalové makrofágy do kĺbov. Okrem toho sa aktivujú eozinofily a ďalej prispievajú k vymiznutiu choroby.

Čo je bunka Th2?

Čo sú bunky Th2? … Th2 bunky sprostredkujú aktiváciu a udržanie humorálnej alebo protilátkami sprostredkovanej imunitnej odpovede proti extracelulárnym parazitom, baktériám, alergénom a toxínom Th2 bunky sprostredkovávajú tieto funkcie produkciou rôznych cytokínov ako napr. IL-4, IL-5, IL-6, IL-9, IL-13 a IL-17E (IL-25).

Aký je rozdiel medzi Th1 a Th2?

Th1 bunky stimulujú bunkovú imunitnú odpoveď, podieľajú sa na inhibícii aktivácie makrofágov a stimulujú B bunky k produkcii IgM, IgG1. Th2 stimuluje humorálnu imunitnú odpoveď, podporuje proliferáciu B buniek a indukuje produkciu protilátok (IL-4).

Odporúča: