Logo sk.boatexistence.com

Mali by sa predložky písať veľkými písmenami?

Obsah:

Mali by sa predložky písať veľkými písmenami?
Mali by sa predložky písať veľkými písmenami?

Video: Mali by sa predložky písať veľkými písmenami?

Video: Mali by sa predložky písať veľkými písmenami?
Video: Котенка просто оставили на обочине. Котенок по имени Роки 2024, Smieť
Anonim

Predložky. … V prípade názvu AP by mali byť predložky štyroch alebo viacerých písmen (napríklad medzi, nad a pod) veľké. Chicago Manual of Style však hovorí, že všetky predložky sa majú písať malými písmenami, bez ohľadu na ich dĺžku.

Je potrebné, aby predložky boli veľké?

Predložky sa píšu veľkými písmenami, iba ak sa používajú prídavné meno alebo príslovky … Veľké začiatočné písmeno píšte iba v prvom slove názvu a slovách, ktoré by boli veľké vo vete, napr. ako niekoho meno. Tento štýl sa často nazýva „štýl vety“, pretože je to spôsob, akým píšete vety.

Sú krátke predložky veľké?

Nepoužívajte veľké písmená v krátkych predložkách Každý štýl má svoje vlastné pravidlá, ako dlho musí predložka byť, ak ju chcete v názve použiť veľkým písmenom. Bez ohľadu na to, aký štýl používate, predložky pozostávajúce z troch alebo menej písmen sú malé, pokiaľ nie sú prvým alebo posledným slovom v názve.

Používate predložky v názvoch MLA veľkými písmenami?

Každé slovo v názvoch článkov, kníh atď. názov alebo podtitul: Odviate vetrom, Umenie vojny, Už nie je čo stratiť.

Sú predložky v názvoch v štýle AP veľké?

V prípade názvu písmen sa prvé slovo, vlastné podstatné mená a hlavné slová v názve alebo nadpise píšu veľkými písmenami. … V štýloch AP aj APA použite veľké predložky štyri alebo dlhšie slová. V Chicagu a MLA píšte všetky predložky malými písmenami bez ohľadu na dĺžku.

Odporúča: