Logo sk.boatexistence.com

Bol patroclus najlepší z myrmidonov?

Obsah:

Bol patroclus najlepší z myrmidonov?
Bol patroclus najlepší z myrmidonov?

Video: Bol patroclus najlepší z myrmidonov?

Video: Bol patroclus najlepší z myrmidonov?
Video: Бокс браузерная игра с максимально реалистичной графикой. 🥊🥊 - Punchers GamePlay 🎮📱 2024, Smieť
Anonim

Bohovia hovoria, že „najlepší z Myrmidonov“(Achillovi príbuzní) čoskoro zomrú, a hoci mnohí predpokladajú, že to znamená Achilla, proroctvo sa v skutočnosti vzťahuje na Patrokla, ktorý je z nich najlepší kvôli jeho láskavosti.

Bol Patrokles dobrý bojovník?

Ako bojovník Patroklos nebol považovaný za jedného z velikánov ako jeho najlepší priateľ Achilles, ale Patroklos zohral hlavnú úlohu pri víťazstve Grécka nad trójskym hostiteľom. … Patroklos bol jeho najlepším priateľom a spoločníkom. Achilles bojoval nebojácne. Keď Achilles viedol grécku armádu do boja, Gréci zvíťazili.

Prečo je Patroclus dôležitý?

V Iliade je Patroklos blízkym priateľom a dôverníkom Achilla, ktorý vedie Grékov vo vojne proti Trójanom.… Patroklos je dôležitý pretože jeho smrť vedie k reťazcu udalostí, ktoré nakoniec končia smrťou mnohých ľudí vrátane trójskeho bojovníka Hectora a samotného Achilla.

Aké boli posledné slová Patrokla?

Patroklove posledné slová

Keď sa Hektor snaží pochváliť zabitím veľkého bojovníka, Patroklos použije svoje posledné slová, aby Hektorovi pripomenul, že to nebolo žiadne veľké víťazstvo a že jeho oslava bude krátkodobá: ''…keby na mňa zaútočilo dvadsať takých mužov ako ty, všetci by padli pred mojou kopijou.

Ako volá Achilles Patroklos?

Achilles hovorí, že zabudol povedať, že si želá Patrokla za svojho spoločníka alebo therapon. Therapon bolo slovo, ktoré použil.

Odporúča: