Logo sk.boatexistence.com

Keď je produkčná funkcia homotetická?

Obsah:

Keď je produkčná funkcia homotetická?
Keď je produkčná funkcia homotetická?

Video: Keď je produkčná funkcia homotetická?

Video: Keď je produkčná funkcia homotetická?
Video: Introduction to production functions | APⓇ Microeconomics | Khan Academy 2024, Júl
Anonim

Súbor klasických výrobných možností Y=F(K, L, M) sa považuje za homotetický, ak existuje prísne rastúca transformácia nezáporného reálneho priamka na seba tak, že 0(F(K, L, M))=f(K, L, M) je pozitívne lineárne homogénne vo vstupoch.

Čo je homotetická produkčná funkcia?

Homotetické funkcie sú funkcie, ktorých medzná technická miera substitúcie (sklon izokvanty, krivka nakreslená cez množinu bodov povedzme v priestore pracovného kapitálu, pri ktorej je rovnaký množstvo výstupu sa vyrába pre rôzne kombinácie vstupov) je homogénne s nulovým stupňom.

Ako zistíte, či je funkcia homotetická?

Funkcia je homogénna rádu k, ak f(tx, ty)=tkf(x, y). Funkcia je homotetická, ak je monotónnou transformáciou homogénnej funkcie (všimnite si, že táto druhá funkcia sama o sebe nemusí byť homogénna). Toto je homogénne, pretože f(tx, ty)=(tx)a(ty)b=ta+bxayb=ta+bf(x, y).

Čo myslíš homotetickou funkciou?

V matematike je homotetická funkcia monotónna transformácia funkcie, ktorá je homogénna; keďže však radové funkcie užitočnosti sú definované len do rastúcej monotónnej transformácie, existuje malý rozdiel medzi týmito dvoma pojmami v teórii spotrebiteľa.

Prečo predpokladáme homotetické preferencie?

Predpoklad homotetických preferencií v týchto modeloch poskytuje prostriedky a nástroje na analýzu situácií, v ktorých sú hlavnou hnacou silou súhrnných výsledkov skôr technológie než faktory dopytu Za predpokladu, že tieto modely vytvára aj homoteticita lepšie zvládnuteľné pre empirickú implementáciu.

Odporúča: