Logo sk.boatexistence.com

Mala by sa multinodulárna struma odstrániť?

Obsah:

Mala by sa multinodulárna struma odstrániť?
Mala by sa multinodulárna struma odstrániť?

Video: Mala by sa multinodulárna struma odstrániť?

Video: Mala by sa multinodulárna struma odstrániť?
Video: Becky G - MALA SANTA (Álbum Visual) 2024, Smieť
Anonim

Väčšina pacientov nepotrebuje žiadnu liečbu Príležitostne možno vykonať operáciu na odstránenie celej štítnej žľazy alebo jej väčšiny, najmä ak je mnohouzlová struma veľká a pacient má pocit, že je nevzhľadná. Odstránenie normálne fungujúcej žľazy však môže spôsobiť, že pacient bude potrebovať tyroxín po celý život.

Ako sa zbavíte mnohouzlovej strumy?

Väčšina pacientov nepotrebuje žiadnu liečbu. Príležitostne sa môže vykonať chirurgický zákrok na odstránenie celej alebo väčšiny štítnej žľazy, najmä ak je mnohouzlová struma veľká a pacient má pocit, že je nevzhľadná. Odstránenie normálne fungujúcej žľazy však môže spôsobiť, že pacient bude potrebovať tyroxín po celý život.

Môže sa multinodulárna struma stať rakovinovou?

Multinodulárna struma (MNG) nedávno preukázala incidenciu rakoviny, ktorá sa blížiako u solitárneho uzlíka štítnej žľazy. Jemná ihlová aspirácia (FNA) MNG je však obmedzená kvôli prítomnosti viacerých uzlín.

Je potrebné odstrániť strumu?

Ak vám struma narúša dýchanie alebo prehĺtanie a nereaguje na iné formy liečby, možno budete potrebovať chirurgický zákrok na odstránenie časti alebo celej štítnej žľazy. Tento postup je známy ako tyreoidektómia.

Kedy by mali byť odstránené uzliny štítnej žľazy?

Väčšina pacientov nepotrebuje žiadnu liečbu Príležitostne je možné vykonať operáciu na odstránenie celej štítnej žľazy alebo jej väčšiny, najmä ak je mnohouzlová struma veľká a pacient má pocit, že je nevzhľadná. Odstránenie normálne fungujúcej žľazy však môže spôsobiť, že pacient bude potrebovať tyroxín po celý život.

Odporúča: