Logo sk.boatexistence.com

Prečo je potrebný liekopis?

Obsah:

Prečo je potrebný liekopis?
Prečo je potrebný liekopis?

Video: Prečo je potrebný liekopis?

Video: Prečo je potrebný liekopis?
Video: What is a Pharmacopeia? 2024, Smieť
Anonim

Úlohou moderného liekopisu je poskytovať špecifikácie kvality pre aktívne farmaceutické zložky (API), FPP a všeobecné požiadavky Existencia takýchto špecifikácií a požiadaviek je nevyhnutná pre správne fungovanie alebo regulačná kontrola výroby liekov.

Prečo je liekopis dôležitý vo farmaceutickom priemysle?

Štandardy Pharmacopoeia podporujú regulačné orgány pri kontrole kvality farmaceutických látok, ich hotových farmaceutických produktov (FPP) a súvisiacich materiálov a poskytnú nástroj, s ktorým používateľ alebo obstarávateľ môže urobiť nezávislý úsudok o kvalite, a tak chrániť zdravie …

Aký je najpoužívanejší liekopis?

Pokiaľ ide o zložené lieky, možno sa odvolať na liekopisy alebo kompendiálne texty. V závislosti od krajiny sa môže použiť jeden alebo niekoľko liekopisov. Najbežnejšie používané (a ich aktuálne vydania od mája 2018) sú: Európsky liekopis (Ph.

Koľko druhov liekopisov existuje?

Okrem USP existujú na svete tri ďalšie veľké liekopisy, Európsky liekopis (EP), Britský liekopis (BP) a Japonský liekopis (JP), z ktorých všetky majú spoločný cieľ publikovať a vytvárať štandardy kvality pre liečivá.

Čo je krátka odpoveď liekopisu?

1: kniha popisujúca drogy, chemikálie a liečivé prípravky najmä: kniha vydaná oficiálne uznanou autoritou a slúži ako štandard. 2: zbierka alebo zásoby drog.

Odporúča: