Logo sk.boatexistence.com

Na druhej strane interpunkcia?

Obsah:

Na druhej strane interpunkcia?
Na druhej strane interpunkcia?

Video: Na druhej strane interpunkcia?

Video: Na druhej strane interpunkcia?
Video: Женщина подала на развод сразу после того, как увидела это фото... 2024, Júl
Anonim

Na druhej strane to nie je spojka. Nachádza sa na začiatku druhej vety a je zvyčajne oddelené od zvyšku vety čiarkou. Môže ísť aj uprostred vety. V takom prípade použijeme dve čiarky na odpočítanie.

Ako používate slovo na druhej strane vo vete?

(1) Na druhej strane ho táto myšlienka oslovila. (2) Chcem ísť na párty, ale na druhej strane by som mal študovať. (3) Na druhej strane sa mnohé ženy rozhodnú ísť do práce. (4) Rád by som sa najedol, ale na druhej strane by som sa mal snažiť ušetriť peniaze.

Aký typ frázy je na druhej strane?

-používa sa na uvedenie výroku, ktorý kontrastuje s predchádzajúcim výrokom alebo predstavuje iný uhol pohľadu Je to dobrý chlap. Jeho brat je na druhej strane veľmi sebecký muž. Zisky dosahujú tí, ktorí vlastnia a využívajú kapitál.

Ako používate jednu ruku a druhú ruku?

používa sa, keď porovnávate dva rôzne fakty alebo dva opačné spôsoby uvažovania o situácii: Na jednej strane chcel by som prácu, ktorá platí viac, ale na jednej strane na druhej strane ma baví práca, ktorú momentálne robím.

Dá sa na druhej strane použiť samostatne?

Na druhej strane ruka by sa mala použiť iba, ak jej predchádzalo „na jednej strane“. To je celý zmysel toho a Oxfordské a Cambridgeské slovníky to tak hovoria. Ak uprednostňujete, použite synonymum, napríklad naopak/naopak, ale nie „na druhej strane“izolovane.

Odporúča: