Prečo sa používa unistar?

Obsah:

Prečo sa používa unistar?
Prečo sa používa unistar?

Video: Prečo sa používa unistar?

Video: Prečo sa používa unistar?
Video: [Rozhovor] Prečo Michal Šopor používa 8 ročnú techniku na natáčanie... ? 2024, Septembra
Anonim

Unistar 75 Capsule je kombinovaný liek, ktorý sa používa na prevenciu srdcového infarktu Obsahuje rosuvastatín, ktorý účinkuje tak, že znižuje množstvo „zlého“cholesterolu (LDL) a zvyšuje jeho množstvo „dobrého“cholesterolu (HDL) vo vašej krvi. Vysoká hladina cholesterolu môže spôsobiť zúženie krvných ciev (aterosklerózu).

Je Unistar liek na riedenie krvi?

Unistar 75 Capsule 15's je kombinácia látky na riedenie krvi a látky na zníženie cholesterolu, ktorá sa používa predovšetkým na prevenciu infarktu myokardu (srdcového infarktu), mŕtvice alebo ochorenia periférnych ciev. Používa sa tiež na zníženie abnormálne zvýšených hladín cholesterolu alebo tukov (hyperlipidémia alebo dyslipidémia) v tele.

Čo je rosuvastatín 20 mg?

Rosuvastatín sa používa spolu so správnou stravou na pomáha znižovať „zlý“cholesterol a tuky (ako sú LDL, triglyceridy) a zvyšovať „dobrý“cholesterol (HDL) v krvi. Patrí do skupiny liekov známych ako „statíny“. Funguje tak, že znižuje množstvo cholesterolu produkovaného pečeňou.

Aký je najlepší čas na užívanie rosuvastatínu?

Štúdie ukazujú, že niektoré z novších statínov môžu byť rovnako účinné, keď sa užívajú ráno Inhibítory HMG-CoA reduktázy, ako sú atorvastatín a rosuvastatín, sú účinnejšie ako staršie statíny. Majú polčas rozpadu najmenej 14 hodín. Fluvastatín s predĺženým uvoľňovaním alebo Lescol XL sa môže užívať kedykoľvek počas dňa.

Ako dlho by ste mali užívať rosuvastatín?

Maximálne hladiny rosuvastatínu sa pozorujú v priebehu troch až piatich hodín po perorálnom podaní. Môže však trvať jeden až dva týždne pravidelného dávkovania, kým sa zlepšenie hladiny cholesterolu prejaví, a až štyri týždne, kým sa prejavia maximálne účinky rosuvastatínu na zníženie cholesterolu.

Odporúča: