Logo sk.boatexistence.com

Dokončuje sa likvidácia hovoru?

Obsah:

Dokončuje sa likvidácia hovoru?
Dokončuje sa likvidácia hovoru?

Video: Dokončuje sa likvidácia hovoru?

Video: Dokončuje sa likvidácia hovoru?
Video: цифровой рубль когда ждать в 2023 году digital ruble when to wait in 2023 2024, Smieť
Anonim

Ak držíte natívne zdroje, implementujete aj Dispose aj Finalize a obe zavolajú spoločnú metódu, ktorá uvoľní natívne zdroje. Tieto idiómy sa zvyčajne kombinujú prostredníctvom súkromnej metódy Dispose (bool disposing), ktorá volá Dispose s true a volania Finalize s false.

Kedy použiť finalizáciu vs. Likvidáciu?

Metóda disponovať() sa používa na uvoľnenie nespravovaných zdrojov pri každom jej vyvolaní. Metóda finalize() sa používa na uvoľnenie nespravovaných zdrojov pred zničením objektu. Metóda throw() sa má implementovať vždy, keď existuje metóda close().

Aký je rozdiel medzi metódami Likvidácia a Finalizácia?

Hlavný rozdiel medzi likvidáciou a finalizáciou je v tom, že metódu likvidácie musí používateľ explicitne vyvolať, zatiaľ čo metódu finalizácie vyvoláva zberač odpadu tesne pred objekt je zničený.

Využíva používanie hovoru Likvidácia?

Príkaz using zaisťuje, že Dispose sa volá, aj keď sa vyskytne výnimka počas volania metód na objekte. Rovnaký výsledok môžete dosiahnuť vložením objektu do bloku try a následným volaním Dispose v bloku konečne; v skutočnosti takto prekladá kompilátor príkaz using.

Mám zavolať Dispose C?

4 odpovede. Základné pravidlo: ak trieda implementuje IDisposable, mali by ste vždy volať metódu Dispose hneď, ako skončíte s používaním tohto zdroja Ešte lepšie je zabaliť to do príkazu using, aby ste zabezpečili, že metóda Dispose bude byť volané aj v prípade, že je vyvolaná výnimka: using (var reader=conn.

Odporúča: