Logo sk.boatexistence.com

Ako neostigmín inhibuje acetylcholínesterázu?

Obsah:

Ako neostigmín inhibuje acetylcholínesterázu?
Ako neostigmín inhibuje acetylcholínesterázu?

Video: Ako neostigmín inhibuje acetylcholínesterázu?

Video: Ako neostigmín inhibuje acetylcholínesterázu?
Video: Toxicology of Acetylcholinesterase Inhibitors (I) - Neurotransmission 2024, Smieť
Anonim

Ako inhibítor AChE neostigmín reverzibilne inhibuje AChE v aktívnom mieste karbamyláciou serínu Obr.. 4, pri mechanizme účinku. Preto zlepšuje cholinergné pôsobenie uľahčením prenosu impulzov cez neuromuskulárne spojenia.

Ako sa inhibuje acetylcholínesteráza?

Organofosfátové (OP) a karbamátové estery môžu inhibovať acetylcholínesterázu (AChE) tým, že sa kovalentne naviažu na serínový zvyšok v aktívnom mieste enzýmu a ich inhibičná účinnosť do značnej miery závisí od afinity k enzým a reaktivita esteru.

Ako organofosfát inhibuje acetylcholínesterázu?

Organofosfáty sú poľnohospodárske insekticídy. Tieto činidlá inhibujú enzým acetylcholínesterázu, ktorý je zodpovedný za degradáciu acetylcholínu. Organofosfát sa viaže na enzým, čo spôsobuje, že vo svojom väzobnom mieste podlieha konformačnej zmene na acetylcholín.

Ako fungujú inhibítory acetylcholínesterázy?

Inhibítory cholínesterázy blokujú pôsobenie enzýmu cholínesterázy, ktorý je zodpovedný za rozklad acetylcholínu. To zvyšuje hladiny acetylcholínu v synaptickej štrbine (priestor medzi dvoma nervovými zakončeniami).

Aká je funkcia a mechanizmus účinku neostigmínu?

Mechanizmus účinku: Inhibuje hydrolýzu acetylcholínu súperením s acetylcholínom o pripojenie k acetylcholínesteráze v miestach cholinergného prenosu Zvyšuje cholinergný účinok uľahčením prenosu impulzov cez neuromuskulárne spojenia.

Odporúča: