Logo sk.boatexistence.com

Má paracetamol antipyretické vlastnosti?

Obsah:

Má paracetamol antipyretické vlastnosti?
Má paracetamol antipyretické vlastnosti?

Video: Má paracetamol antipyretické vlastnosti?

Video: Má paracetamol antipyretické vlastnosti?
Video: Acetaminophen/Paracetamol (Tylenol) 2024, Smieť
Anonim

Paracetamol je známa antipyretická a analgetická zlúčenina dostupná už mnoho rokov na perorálne podanie, pretože intravenózna infúzia bola sťažená nerozpustnosťou vo vode.

Má paracetamol antipyretickú aktivitu?

Paracetamol sa nazýva jednoduché analgetikum a antipyretikum Napriek pretrvávajúcim tvrdeniam, že na rozdiel od nesteroidných antiflogistík pôsobí inhibíciou produkcie prostaglandínov sprostredkovanej cyklooxygenázou (COX). lieky (NSAID), preukázalo sa, že paracetamol neznižuje zápal tkaniva.

Aké vlastnosti má paracetamol?

Paracetamol má analgetické a antipyretické vlastnosti, ale nemá žiadne užitočné protizápalové vlastnosti. Predpokladá sa, že účinky paracetamolu súvisia s inhibíciou syntézy prostaglandínov. Paracetamol sa ľahko vstrebáva z gastrointestinálneho traktu.

Aké sú antipyretické vlastnosti?

Antipyretikum (/ˌæntipaɪˈrɛtɪk/, z anti- 'proti' a pyretický 'horúčky') je látka, ktorá znižuje horúčku Antipyretiká spôsobujú, že hypotalamus potlačí prostaglandín vyvolaný zvýšenie teploty. Telo potom pracuje na znižovaní teploty, čo vedie k zníženiu horúčky.

Aké je najlepšie antipyretikum?

Acetaminofén a ibuprofén sú 2 najpoužívanejšie antipyretiká. Ibuprofén je však schválený len na zníženie horúčky u pacientov vo veku 6 mesiacov a starších.

Odporúča: