Logo sk.boatexistence.com

Mohol by plán b spôsobiť pozitívny tehotenský test?

Obsah:

Mohol by plán b spôsobiť pozitívny tehotenský test?
Mohol by plán b spôsobiť pozitívny tehotenský test?

Video: Mohol by plán b spôsobiť pozitívny tehotenský test?

Video: Mohol by plán b spôsobiť pozitívny tehotenský test?
Video: Jurassic World Toy Movie: The Next Step, Full Movie 2024, Smieť
Anonim

Plán B je núdzová antikoncepcia a mala by sa užiť do 72 hodín od možného počatia. Neovplyvní to výsledky vášho tehotenského testu. Keďže tehotenské testy nie sú presné 72 hodín po počatí, plán B nezasahuje.

Môže niečo iné vyvolať pozitívny tehotenský test?

Vo veľmi zriedkavých prípadoch môžete mať falošne pozitívny výsledok To znamená, že nie ste tehotná, ale test hovorí, že ste tehotná. Ak máte v močení krv alebo bielkovinu, môžete mať falošne pozitívny výsledok. Niektoré lieky, ako sú trankvilizéry, antikonvulzíva, hypnotiká a lieky na podporu plodnosti, môžu spôsobiť falošne pozitívne výsledky.

Môže ráno po tabletke ovplyvniť tehotenský test?

Uskutočnenie testu ihneď po užití tablety ráno po nebude účinné, pretože v tele ešte nebude dostatok ľudského chorionického gonadotropínu (HCG), ak by došlo k otehotneniu.

Mám si urobiť tehotenský test po pláne B?

Tieto tabletky ráno po nechránenom pohlavnom styku môžete užívať až päť dní po nechránenom pohlavnom styku, ale fungujú oveľa lepšie, ak ich budete užívať počas prvých troch dní. Urobte si tehotenský test, ak ste nedostali menštruáciu do troch týždňov po užití rannej tabletky.

Aká je účinnosť plánu B?

Čím skôr si vezmete plán B®, tým je efektívnejší. Môže zabrániť otehotneniu, ak sa užije do 72 hodín a najlepšie do 12 hodín po nechránenom pohlavnom styku. Ak ho užijete do 24 hodín po nechránenom pohlavnom styku, jeho účinnosť je 95 %. Ak ho užijete medzi 48 a 72 hodinami nechráneného sexu, miera účinnosti je 61 %.

Odporúča: