Logo sk.boatexistence.com

Má moja mačka kliešť?

Obsah:

Má moja mačka kliešť?
Má moja mačka kliešť?

Video: Má moja mačka kliešť?

Video: Má moja mačka kliešť?
Video: Ako znehybniť mačku 2024, Smieť
Anonim

Ako zistím, či má moja mačka kliešť? Kliešte sú dostatočne veľké na to, aby ich rozoznali. Keď sa každý večer vrátia domov na večeru, prejdite rukami po tele svojej mačky, aby ste skontrolovali, či nie sú nejaké hrčky alebo hrbolčeky. Kliešť bude na koži vášho domáceho maznáčika cítiť ako malý hrbolček.

Čo robiť, ak nájdem na svojej mačke kliešťa?

Čo mám robiť, ak nájdem na svojej mačke kliešť? Na manipuláciu s kliešťom použite pinzetu s jemnou špičkou alebo jednorazové rukavice Ak musíte použiť prsty, chráňte si ich handričkou alebo papierovou utierkou. "Infekčné látky sa môžu nakaziť sliznicami alebo prasklinami v koži jednoducho manipuláciou s infikovanými kliešťami. "

Padajú kliešte z mačiek?

Prevencia kliešťov

Kliešte budú hrýzť a kŕmiť vášho psa alebo mačku až niekoľko dní a odpadnú, keď budú mať dosť. Počas tejto doby je možné, že kliešť môže spôsobiť ochorenie vášho domáceho maznáčika.

Mám vziať svoju mačku k veterinárovi na kliešť?

Odstránenie kliešťa z mačky môže byť náročné, pretože je dôležité, aby ste vytiahli celého kliešťa bez toho, aby ste nechali jeho ústne časti zahrabané v koži mačky, pretože by to mohlo viesť k infekcii. Ak si nie ste istí, ako kliešťa odstrániť, alebo máte problém to všetko dostať von, vezmite svoju mačku k veterinárovi

Čo okamžite zabíja kliešte na mačkách?

Ak sa vám nepodarí odstrániť celého kliešťa, prineste svojho miláčika k veterinárnemu lekárovi, aby vytiahol zvyšok. Keď kliešťa odstránite, vložte ho do viečka s alkoholom, aby ste ho zabili. Okamžite si umyte ruky a na uhryznutie vašej mačky naneste dezinfekčný prostriedok alebo antibiotickú masť, ako je Neosporin.

Odporúča: