Logo sk.boatexistence.com

Je tiazol bohatý na elektróny?

Obsah:

Je tiazol bohatý na elektróny?
Je tiazol bohatý na elektróny?

Video: Je tiazol bohatý na elektróny?

Video: Je tiazol bohatý na elektróny?
Video: 5.5 Electron rich Sensitizers: Patterns in Structure and Reactivity 2024, Smieť
Anonim

Tiazol je π-elektrónový-nadmerný heterocyklus. … Na rozdiel od toho elektrofilná substitúcia tiazolov prebieha prednostne v polohe C(5) bohatej na elektróny.

Na čo je tiazol?

Obchodne významné tiazoly zahŕňajú najmä farbivá a fungicídy. Thifluzamid, tricyklazol a tiabendazol sa predávajú na kontrolu rôznych poľnohospodárskych škodcov. Ďalším široko používaným derivátom tiazolu je nesteroidné protizápalové liečivo Meloxicam.

Aká je štruktúra tiazolu?

Tiazol je päťčlenná, nenasýtená, planárna, π-nadmerná heteroaromatická skupina obsahujúca jeden atóm síry a jeden atóm dusíka pyridínového typu v polohe 3 cyklického kruhového systému. Nazýva sa tiež 1,3-tiazol.

Aký liek má tiazolové jadro?

Tiazolové, heterocyklické jadro je prítomné v niekoľkých silných farmakologicky aktívnych molekulách, ako je Sulfatiazol (antimikrobiálne liečivo), ritonavir (antiretrovírusový liek), tiazofurín (antineoplastický liek) a abafungín (antimykotikum droga) atď.

Ktorý prvok je prítomný ako heteroatóm v tiazole?

Tiazol, ktorákoľvek z triedy organických zlúčenín heterocyklického radu charakterizovaná kruhovou štruktúrou zloženou z troch atómov uhlíka, jedného atómu dusíka a jedného atómu síry.

Odporúča: