Logo sk.boatexistence.com

Prečo je ušný vosk hnedý?

Obsah:

Prečo je ušný vosk hnedý?
Prečo je ušný vosk hnedý?

Video: Prečo je ušný vosk hnedý?

Video: Prečo je ušný vosk hnedý?
Video: ALTA INFLACIÓN! ,COSTOS DE PRODUCTOS BÁSICOS EN EL SUPERMERCADO en ALEMANIA 2023 2024, Smieť
Anonim

Tmavohnedý alebo čierny ušný maz je zvyčajne starší, takže jeho farba pochádza z nečistôt a baktérií, ktoré zachytil Dospelí majú tendenciu mať tmavší a tvrdší ušný maz. Tmavohnedý ušný maz s červeným nádychom môže signalizovať krvácajúce poranenie. Svetlohnedý, oranžový alebo žltý ušný maz je zdravý a normálny.

Je hnedý ušný maz zlý?

Aký je výhľad? Tmavý alebo čierny ušný maz nie je znakom toho, že máte zlú hygienu alebo že nie ste čistý. Je to však znamenie, že by ste si mali vyčistiť ušné kanáliky od nahromadeného ušného mazu a prípadne navštíviť svojho lekára. Čierny ušný maz môže naznačovať, že máte nahromadený vosk.

Ako sa zbavíte hnedého ušného mazu?

Ošetrenie doma

  1. Aplikujte 2 alebo 3 kvapky peroxidu vodíka alebo prírodných olejov do otvoru zvukovodu. Môžete použiť detský olej, minerálny olej, olivový olej alebo glycerín.
  2. Nechajte vosk absorbovať peroxid vodíka alebo prírodný olej. Vosk by potom mal začať opúšťať ucho.

Akej farby je ušný maz, keď máte infekciu uší?

Ušný maz môže signalizovať aj problém, ako je infekcia alebo silné nečistoty v uchu. Green. Táto farba ušného mazu zvyčajne naznačuje infekciu. Ak spozorujete hnis alebo nepríjemný zápach spolu so zeleným ušným mazom, je dôležité, aby ste ihneď navštívili lekára.

Prečo je ušný maz odporný?

Každý, kto náhodou ochutnal ušný vosk, vie, že má hroznú, kyslú chuť. Otolaryngológ Dr. Seth Schwartz pre INSIDER povedal, že ušný maz má tendenciu byť kyslý. Vieme, že kyslé potraviny chutia aj kyslo, takže výrazná chuť ušného mazu dáva zmysel.

Odporúča: