Logo sk.boatexistence.com

Pil Ježiš alkohol?

Obsah:

Pil Ježiš alkohol?
Pil Ježiš alkohol?

Video: Pil Ježiš alkohol?

Video: Pil Ježiš alkohol?
Video: Romský moderátor, kterému není rozumět 2024, Smieť
Anonim

I. Biblia jasne hovorí, že Ježiš pil víno (Matúš 15:11; Lukáš 7:33-35) Dokumentuje tiež, že schvaľoval jeho umiernenú konzumáciu (Matúš 15:11). Na druhej strane, Ježiš kritizoval opilstvo (Lukáš 21:34, 12:42; Matúš 24:45-51). …Víno považoval za stvorenie Boha.

Je pitie alkoholu v Biblii hriech?

Biblia nezakazuje pitie alkoholu, ale varuje pred nebezpečenstvom nadmerného pitia, nemorálneho správania a inými následkami zneužívania alkoholu. Hoci Biblia uznáva, že pitie s mierou môže byť príjemné a dokonca bezpečné, obsahuje pasáže, ktoré neodporúčajú nadmerné pitie.

Pil Ježiš pred smrťou víno?

Ježiš pil, ale to, čo mnohí ľudia považujú za ocot, nič také nebolo. Rimania mu nedali ocot. Dali mu kyslé víno. Kyslé víno tu bolo na uhasenie smädu vojakov.

Čo hovorí Ježiš o alkoholikoch?

“ PÁN je nablízku ľuďom so zlomeným srdcom a zachraňuje tých, ktorí sú zdrvení na duchu.“(Žalm 34:18) Hriech, vrátane alkoholizmu, nás ťahá nadol, ťaží naše srdce a drví nášho ducha. Skrze Ducha Svätého veríme v Božie odpustenie skrze Ježiša Krista.

Čo hovorí Boh o pití?

Galaťanom 5:19–21: Skutky hriešnej prirodzenosti sú zrejmé: … opilstvo, orgie a podobne. Varujem vás, ako som to urobil predtým, že tí, čo takto žijú, nezdedia Božie kráľovstvo.“Efezanom 5:18: „Neopíjajte sa vínom, ktoré vedie k zhýralosti.

Odporúča: