Logo sk.boatexistence.com

Zmizne zmena farby v dôsledku celulitídy?

Obsah:

Zmizne zmena farby v dôsledku celulitídy?
Zmizne zmena farby v dôsledku celulitídy?

Video: Zmizne zmena farby v dôsledku celulitídy?

Video: Zmizne zmena farby v dôsledku celulitídy?
Video: Кен Робинсон: Как школы подавляют творчество 2024, Smieť
Anonim

Celulitída môže trvať týždne, kým sa zlepší. Opuch, plač a zmena sfarbenia kože môže trvať mnoho týždňov, dokonca aj po úplnom vyliečení infekcie. Po celú dobu nebudete musieť brať antibiotiká. Normálne je kurz 7 – 10 dní, ale v závažných prípadoch môže byť dlhší.

Čo sa stane s pokožkou po celulitíde?

Celulitída môže byť spojená s lymfangitídou a lymfadenitídou, ktoré sú spôsobené baktériami v lymfatických cievach a miestnych lymfatických žľazách. Červená čiara vedie od miesta infekcie k blízkym citlivým, opuchnutým lymfatickým žľazám. Po úspešnej liečbe sa pokožka môže pri hojení odlupovať alebo odlupovať Môže to svrbieť.

Je normálne, že celulitída zmení farbu na fialovú?

Ak sa necítite naozaj dobre, máte vysokú teplotu (horúčku) a triašku: môže to byť znak, že sa baktérie rozšírili do vášho krvného obehu. Ak sa koža, ktorá bola červená, zmení na tmavofialovú alebo čiernu: môže to byť znamenie, že máte odumreté tkanivo (ktoré lekári nazývajú gangréna). Vyžaduje si to okamžitý príjem do nemocnice.

Zanecháva celulitída jazvu?

V zriedkavých prípadoch môže celulitída prejsť do vážneho ochorenia šírením krvným obehom. Niektoré formy ťažkej celulitídy si môžu vyžadovať operáciu a zanechajú osobu s jazvami. Zriedkavo môže byť celulitída život ohrozujúca.

Zostáva celulitída vo vašom tele navždy?

Väčšina prípadov celulitídy dobre reaguje na liečbu a symptómy začnú miznúť do niekoľkých dní po začatí liečby antibiotikami. (5) Ale ak sa nelieči, celulitída môže progredovať a stať sa život ohrozujúcou.

Odporúča: