Logo sk.boatexistence.com

Pri kompenzácii studených spojov?

Obsah:

Pri kompenzácii studených spojov?
Pri kompenzácii studených spojov?

Video: Pri kompenzácii studených spojov?

Video: Pri kompenzácii studených spojov?
Video: Ferromaxx® Plus – najlepšia voľba na robotické a mechanizované zváranie 2024, Smieť
Anonim

V súhrne Kompenzácia studeného konca kompenzuje chýbajúce termoelektrické napätie v dôsledku skutočnosti, že studený koniec termočlánku na prístroji nie je na (0°C /32°F). To potom umožňuje elektronike použiť zavedené tabuľky termoelektrického napätia (alebo polynómy) na určenie teploty na horúcom konci.

Prečo je potrebná kompenzácia studených spojov?

Kompenzácia studeného spoja (CJC) je nevyhnutná pri meraní teploty pomocou termočlánkov … CJC je nevyhnutná, pretože spojenie medzi každým koncom termočlánku a vaším meracím systémom (blok konektorov, svorkovnica) tiež pridáva potenciálny rozdiel k napätiu termočlánku.

Čo sa stane, ak nevykonáte kompenzáciu studeného konca v okruhu termočlánkov?

Čo sa stane, ak nevykonáte kompenzáciu studeného konca v okruhu termočlánku? Odčítanie teploty bude nepresné, pretože nemáte žiadny spôsob, ako kompenzovať v obvode termoelektrické napätie vytvorené na spojoch rôznych kovov.

Čo je CJC v termočlánku?

Meranie termočlánkom vždy potrebuje informácie zo spojeného konca vodiča (horúce spojenie) a otvoreného konca vodiča (studené spojenie). Studený spoj sa tiež nazýva referenčný bod. Zmeny teploty referenčného bodu sú kompenzované meraním CJC ( Kompenzácia studeného spoja).

Ako urobím kompenzáciu studeného konca?

Eemf=−S∆T=S(THOT − TCOLD), kde:

  1. Eemf je výstup napätia termočlánku.
  2. S je vlastnosť materiálu závislá od teploty, známa ako Seebeckov koeficient (pre termočlánok typu K je to zhruba 4,1 μV/°C medzi 0°C a 1000°C)
  3. TCOLD je teplota studeného spoja.

Odporúča: