Logo sk.boatexistence.com

Prečo nie je hepatitída B liečiteľná?

Obsah:

Prečo nie je hepatitída B liečiteľná?
Prečo nie je hepatitída B liečiteľná?

Video: Prečo nie je hepatitída B liečiteľná?

Video: Prečo nie je hepatitída B liečiteľná?
Video: What are the types of Hepatitis? | Can Hepatitis be cured? | Apollo Hospitals 2024, Smieť
Anonim

Chronická hepatitída B nebola doteraz vyliečená v časti pretože súčasné terapie nedokázali zničiť vírusový rezervoár, kde sa vírus ukrýva v bunke To je v protiklade s vírus hepatitídy C, ktorý nemá žiadny takýto vírusový rezervoár a teraz ho možno vyliečiť už za 12 týždňov liečby.

Dá sa hepatitída B úplne vyliečiť?

Na hepatitídu B neexistuje žiadny liek Dobrou správou je, že zvyčajne sama vymizne do 4 až 8 týždňov. Viac ako 9 z 10 dospelých, ktorí dostanú hepatitídu B, sa úplne uzdraví. Avšak asi 1 z 20 ľudí, ktorí dostanú hepatitídu B v dospelosti, sa stanú „prenášačmi“, čo znamená, že majú chronickú (dlhotrvajúcu) infekciu hepatitídy B.

Ako dlho môžete žiť, ak máte hepatitídu B?

Fakty o hepatitíde B

„tichá choroba“. Môže žiť vo vašom tele 50+ rokov predtým, nežbudete mať príznaky. Zodpovedá za 80 percent všetkých prípadov rakoviny pečene na svete.

Ako môžem vyliečiť pozitívnu hepatitídu B?

Liečba chronickej hepatitídy B môže zahŕňať: Antivírusové lieky Niekoľko antivírusových liekov – vrátane entekaviru (Baraclude), tenofoviru (Viread), lamivudínu (Epivir), adefoviru (Hepsera) a telbivudín (Tyzeka) – môže pomôcť v boji proti vírusu a spomaliť jeho schopnosť poškodzovať pečeň.

Dá sa hepatitída B vyliečiť áno alebo nie?

Hepatitída B je infekcia pečene spôsobená vírusom (nazývaným vírus hepatitídy B alebo HBV). Môže to byť vážne a neexistuje žiadny liek, ale dobrou správou je, že sa tomu dá ľahko zabrániť. Môžete sa chrániť očkovaním proti hepatitíde B a bezpečnejším sexom.

Odporúča: