Logo sk.boatexistence.com

Prečo je budhistické mníšstvo dôležité?

Obsah:

Prečo je budhistické mníšstvo dôležité?
Prečo je budhistické mníšstvo dôležité?

Video: Prečo je budhistické mníšstvo dôležité?

Video: Prečo je budhistické mníšstvo dôležité?
Video: Prečo je budhizmus pravdivý? 2024, Smieť
Anonim

Budhistické kláštory sa tešili rozsiahlej podpore a ochrane politických autorít a kláštory zase ponúkali náboženské služby, vzdelávanie a verejnú legitimizáciu. Kláštory boli často občianske inštitúcie a slúžili potrebám miestnych komunít, čím vytvárali značný politický vplyv.

Aký je význam mníšstva?

Mníši boli nápomocní pri vytváraní, zachovávaní a zlepšovaní inštitúcií náboženského a svetského učenia a pri odovzdávaní kultúrnych statkov, artefaktov a intelektuálnych zručností po celé generácie.

Čo je budhistické mníšstvo a aký bol jeho účel?

Budhistické mníšstvo je jednou z prvých prežívajúcich foriem organizovaného mníšstva a jednou zo základných inštitúcií budhizmu. Mnísi a mníšky, nazývaní bhikkhu (Pali, Skt. … bhikshuni), sú zodpovední za uchovávanie a šírenie Budhovho učenia a vedenie budhistických laikov.

Kde je budhistické mníšstvo populárne?

V symbióze s laikmi zohralo budhistické mníšstvo veľkú úlohu vo vývoji budhizmu v Číne. Počnúc krátko po začiatku našej éry, v neskoršej dynastii Han, sa kláštory vyvinuli a stali sa základnou súčasťou čínskej spoločnosti.

Kedy bolo budhistické mníšstvo?

Pôvodne boli bhikkusovia žobraví nasledovníci Budhu ( 6. storočie pred n. l.), ktorí opustili svoje rodiny a svetské záležitosti, aby mohli meditovať a aplikovať Budhovo učenie na svoje každodenný život.

Odporúča: