Logo sk.boatexistence.com

Počas elektrolýzy roztaveného nacl?

Obsah:

Počas elektrolýzy roztaveného nacl?
Počas elektrolýzy roztaveného nacl?

Video: Počas elektrolýzy roztaveného nacl?

Video: Počas elektrolýzy roztaveného nacl?
Video: Vortrag Basisches Wasser | Karl Heinz Asenbaum | alle bis 2014 bekannten Fakten 2024, Smieť
Anonim

Elektrolýza roztaveného chloridu sodného Pri roztavení pri vysokej teplote sa chlorid sodný separuje na sodíkové a chloridové ióny, takže môže prebiehať elektrolýza za vzniku atómu sodíka a plynného chlóru. Downov proces: Chlorid sodný sa topí pri veľmi vysokej teplote 801 °C.

Čo sa stane, keď je roztavený NaCl elektrolyzovaný?

Elektrolýza roztaveného NaCl rozkladá túto zlúčeninu na jej prvky. Elektrolýzou vodných roztokov NaCl sa získa zmes plynného vodíka a chlóru a vodný roztok hydroxidu sodného.

Čo sa stane počas elektrolýzy moderného chloridu sodného?

Kovový sodík a plynný chlór sa vyrábajú elektrolýzou roztaveného chloridu sodného; elektrolýzou vodného roztoku chloridu sodného sa získa hydroxid sodný a plynný chlór. Vodík a kyslík sa vyrábajú elektrolýzou vody.

Ktoré druhy sa redukujú na katóde počas elektrolýzy roztaveného NaCl?

Na katóde (C) sa voda redukuje na hydroxid a plynný vodík. Čistým procesom je elektrolýza vodného roztoku NaCl na priemyselne užitočné produkty hydroxid sodný (NaOH) a plynný chlór.

Aký produkt vzniká na anóde pri elektrolýze roztaveného chloridu sodného NaCl pomocou Downsovho článku?

Na anóde stále vzniká plynný chlór, rovnako ako pri elektrolýze roztaveného NaCl. Keďže hydroxidové ióny sú tiež produktom čistej reakcie, dôležitá chemická látka hydroxid sodný (NaOH) sa získava odparovaním vodného roztoku na konci hydrolýzy.

Odporúča: