Logo sk.boatexistence.com

Aká je dobrá rýchlosť chôdze?

Obsah:

Aká je dobrá rýchlosť chôdze?
Aká je dobrá rýchlosť chôdze?

Video: Aká je dobrá rýchlosť chôdze?

Video: Aká je dobrá rýchlosť chôdze?
Video: Why does your WALKING SPEED matter? (Walk Talk - Episode 1) 2024, Smieť
Anonim

Rýchlosť chôdze 3 až 4 míle za hodinu je typická pre väčšinu ľudí.

Aká rýchlosť je rýchla chôdza?

Rýchla chôdza je asi 3 míle za hodinu, čo je rýchlejšie ako prechádzka. Môžete povedať, že kráčate rýchlo, ak stále môžete hovoriť, ale nemôžete spievať slová piesne. Môžete tiež skúsiť použiť bezplatnú aplikáciu Active 10 na svojom smartfóne.

Je chôdza 4 míle za hodinu rýchla?

Pravdepodobne budete musieť ísť rýchlosťou 4 míle za hodinu (15- minútová míľa), aby ste sa dostali do zóny. Podľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) je rozsah aktivity strednej intenzity 2,5 až 4 míle za hodinu (mph). Mierne tempo je 2,5 až 3.5 mph, zatiaľ čo rýchle tempo je 3,5 až 4 mph.

Aké je dobré tempo chôdze na míľu?

Zatiaľ čo optimálne rýchlosti sa líšia v závislosti od veku a kondície každého jednotlivca, tempo pod 20 minút na míľu sa všeobecne považuje za priemerné a pod 18 minút na míľu je svižné. V podstate všetky výhody pochádzali z nižšieho počtu úmrtí súvisiacich so srdcom. Tempo chôdze nemalo žiadny vplyv na výskyt rakoviny.

Je lepšie chodiť dlhšie alebo rýchlejšie?

Výskumníci zistili, že obézni ľudia, ktorí chodia pomalším tempom, spália viac kalórií, ako keď kráčajú normálnym tempom. … Navyše chôdza pomalším tempom 2 míle za hodinu znižuje záťaž na ich kolenné kĺby až o 25 % v porovnaní s chôdzou svižným tempom 3 míle za hodinu.

Odporúča: