Logo sk.boatexistence.com

Ktoré molekuly vykazujú vibračné spektrá?

Obsah:

Ktoré molekuly vykazujú vibračné spektrá?
Ktoré molekuly vykazujú vibračné spektrá?

Video: Ktoré molekuly vykazujú vibračné spektrá?

Video: Ktoré molekuly vykazujú vibračné spektrá?
Video: Nikola Tesla's Vibrational Healing Device: Sound & Vibrational Medicine 2024, Smieť
Anonim

Na druhej strane heteromukleárne dvojatómové molekuly ako HCI, CO, NO atď . a polyatomické molekuly ako CO2, H2O, CH4 atď. ktoré vykazujú zmenu dipólového momentu v niektorom režime vibračných spektier a sú povedal, že je infračervený aktívny.

Ktorá molekula neposkytuje vibračné spektrá?

Odpoveď: homonukleárne dvojatómové molekuly ako H2, O2, N2 atď., ktoré majú iba naťahovací pohyb/vibrácie a žiadne ohybové pohyby/vibrácie, dipólový moment sa počas vibrácie nemení. Preto tieto molekuly nedávajú vibračné spektrá, t. j. hovorí sa o nich, že sú infračervené-neaktívne

Aké typy molekúl vykazujú vibračné rotačné spektrá a prečo?

Vysvetlenie: Hf ukazuje rotačné a/alebo vibračné spektrá. Je to preto, že na rozdiel od molekúl, CO a NO; Hf nie je lineárna molekula. Rotačné spektrá zodpovedajú energii mikrovlnného žiarenia.

Ktorá z nasledujúcich možností je príkladom vibračnej spektroskopie?

Vibračná spektroskopia zahŕňa niekoľko techník, ale najdôležitejšie sú stredne infračervené (MIR), blízke IR (NIR) a Ramanova spektroskopia. MIR aj Ramanova spektroskopia poskytujú charakteristické základné vibrácie, ktoré sa používajú na objasnenie molekulárnej štruktúry.

V ktorej oblasti sa získavajú vibračné spektrá?

Infračervená spektroskopia (IR spektroskopia alebo Vibračná spektroskopia) je spektroskopia, ktorá sa zaoberá infračervenou oblasťou elektromagnetického spektra, čo je svetlo s dlhšou vlnovou dĺžkou a nižšou frekvenciou ako viditeľné svetlo.

Odporúča: