Logo sk.boatexistence.com

Keď sa biceps sťahuje excentricky?

Obsah:

Keď sa biceps sťahuje excentricky?
Keď sa biceps sťahuje excentricky?

Video: Keď sa biceps sťahuje excentricky?

Video: Keď sa biceps sťahuje excentricky?
Video: Приготовьтесь к этим простым сидячим упражнениям! 2024, Smieť
Anonim

S bicepsovým zakrivením bicepsovým zakrivením Držte lakte na bokoch trupu a ramená sú zafixované, potom zdvihnite tyč smerom k ramenu, kým nie sú bicepsy úplne stiahnuté. Vráťte tyč späť do pôvodnej polohy pre ďalšie opakovanie. https://en.wikipedia.org › wiki › Biceps_curl

Bicepsové zvlnenie – Wikipedia

koncentrická (pracovná) fáza nastáva, keď je činka zdvihnutá smerom k ramenám, a excentrická fáza je keď je činka spustená späť dole.

K akej spoločnej akcii dôjde, ak sa biceps stiahne excentricky?

kontraktuje. To je zvyčajne spojené s kontrolou alebo spomalením pohybu. Keď sa biceps koncentricky stiahne, aby spôsobil flexiu v lakti, triceps sa excentricky stiahne ( predĺži), aby kontroloval pohyb.

Sú bicepsy sústredné alebo excentrické?

Najlepším príkladom koncentrických aj excentrických pohybov je bicepsový oblúk. Keď pokrčíte ruku smerom k ramenu, svaly paží sa stiahnu (sústredný pohyb). Keď znížite váhu späť k pásu, svaly vašich rúk sa predĺžia (excentrický pohyb).

Aký pohyb nastane, keď sa biceps Brachii stiahne excentricky?

Napríklad počas koncentrickej flexie lakťa sa biceps brachii sťahuje koncentricky, zatiaľ čo antagonistický sval, triceps brachii, sa sťahuje mierne excentricky – čo umožňuje presnosť a kontrolu pohybu.

Čo sa stane, keď sa biceps stiahne excentricky?

Najjednoduchším príkladom excentrickej kontrakcie je spúšťanie činky v bicepsovom oblúku. Je zrejmé, že bicepsový sval sa stiahne, aby zdvihol činku. … Ale pri chôdzi alebo behu sa excentricky sťahuje aby kontroloval klesanie prstov po údere päty.

Odporúča: