Logo sk.boatexistence.com

Sú retinoidy dobré na akné?

Obsah:

Sú retinoidy dobré na akné?
Sú retinoidy dobré na akné?

Video: Sú retinoidy dobré na akné?

Video: Sú retinoidy dobré na akné?
Video: Exfoliation on retinoids - The best way to do it! | Ask Doctor Anne 2024, Jún
Anonim

Retinoidy na akné Keď sa retinoidy rozotrie na pokožku, môže upchať póry, čo umožňuje, aby iné liečivé krémy a gély fungovali lepšie. Znižujú tiež výskyt akné tým, že zabraňujú odumretým bunkám upchávať póry. Odstránením akné a znížením výskytu ohniska môžu tiež znížiť tvorbu jaziev po akné.

Môže retinol pomôcť s akné?

Retinol je dobre známa zložka krémov, gélov a sér proti starnutiu. Mnoho ľudí nevie, že sa môže použiť aj na liečbu akné a pokožky s jazvami po akné Funguje na povrchovej aj strednej vrstve pokožky, čím uvoľňuje póry a vyhladzuje jazvy a zlepšiť tón a textúru.

Aký retinol je najlepší na akné?

Obyčajný retinol 0,5% v Squalane King nazýva tento gél „vynikajúci retinoid“, ktorý dokáže liečiť akné aj známky starnutia, pretože obsahuje adapalén, zložka starostlivosti o pleť s protizápalovým účinkom.

Je na akné lepší retinol alebo retinoid?

Vo všeobecnosti platí, že retinol bude pre väčšinu ľudí v poriadku, pokiaľ ste ochotní počkať trochu dlhšie, aby ste videli výsledky proti starnutiu. Retinoidy môžu byť pre vás to pravé, ak trpíte akné alebo ťažkými jazvami po akné, pretože vysoká koncentrácia spôsobí, že bunky sa obrátia rýchlejšie a poskytnú rýchlejšie výsledky.

Môžu retinoidy zhoršiť akné?

Tretinoín môže skutočne zhoršiť akné počas prvých 7–10 dní liečby, čo má za následok červenú, šupinatú pokožku a zväčšenie pupienkov. V priebehu času by škvrny po akné mali zmiznúť – zvyčajne to trvá 2–3 týždne, ale niekedy to môže trvať aj viac ako šesť.

Odporúča: