Logo sk.boatexistence.com

Kedy použiť git diff?

Obsah:

Kedy použiť git diff?
Kedy použiť git diff?

Video: Kedy použiť git diff?

Video: Kedy použiť git diff?
Video: 37. Git a GitHub - Git diff: použití u unstaged changes 2024, Smieť
Anonim

Príkaz Diff sa používa v git na sledovanie rozdielov medzi zmenami vykonanými v súbore Keďže Git je systém na správu verzií, sledovanie zmien je preň veľmi dôležité. Príkaz Diff má dva vstupy a odráža rozdiely medzi nimi. Nie je nutné, aby tieto vstupy boli iba súbory.

Aký je rozdiel medzi git diff a stavom git?

Git Diff Branches

Git umožňuje porovnávanie vetiev … Môžeme sledovať zmeny vetvy pomocou príkazu git status, ale niekoľko ďalších príkazov to dokáže vysvetliť v detail. Príkaz git diff je široko používaný nástroj na sledovanie zmien. Príkaz git diff nám umožňuje porovnávať rôzne verzie vetiev a úložiska.

Čo robí git diff -- staged?

git diff --staged zobrazí zmeny iba v súboroch v oblasti „staged“. git diff HEAD zobrazí všetky zmeny sledovaných súborov. Ak máte všetky zmeny pripravené na odovzdanie, výstup oboch príkazov bude rovnaký.

Kedy by sa mal git použiť?

Git je najbežnejšie používaný systém na správu verzií. Git sleduje zmeny, ktoré vykonáte v súboroch, takže máte záznam o tom, čo ste urobili, a môžete sa vrátiť ku konkrétnym verziám, ak by ste to niekedy potrebovali. Git tiež uľahčuje spoluprácu a umožňuje zlúčiť zmeny viacerých ľudí do jedného zdroja.

Ako spoznáte rozdiel v súboroch v git?

Pomocou git diff<cesta/k/názov_súboru (alebo) cesta/k/priečinku>: porovná zadaný súbor alebo súbory v priečinku vo vašom systéme súborov s aktuálne zaškrtnutými -out vetva (alebo) tag. Použitie git diff: porovná všetky upravené súbory medzi dvoma vetvami/značkami.

Odporúča: