Logo sk.boatexistence.com

Aký molekulárny tvar je h2o?

Obsah:

Aký molekulárny tvar je h2o?
Aký molekulárny tvar je h2o?

Video: Aký molekulárny tvar je h2o?

Video: Aký molekulárny tvar je h2o?
Video: H2O Molecular Geometry 2024, Júl
Anonim

Voda má 4 oblasti elektrónovej hustoty okolo centrálneho atómu kyslíka (2 väzby a 2 osamelé páry). Tieto sú usporiadané do tetraedrického tvaru. Výsledný molekulárny tvar je ohnutý s uhlom H-O-H 104,5°.

Aký je molekulárny tvar vody?

V molekule vody sú dva z elektrónových párov skôr osamelé než väzbové páry. Molekulárna geometria molekuly vody je bent . Uhol väzby H-O-H je 104,5°, čo je menší ako uhol väzby v NH3 (pozri obrázok 11).

Je h20 štvorstenný alebo ohnutý?

Výpočet VSEPR pre vodu, OH. Voda má štyri elektrónové páry a koordinačná geometria kyslíka je založená na štvorstennom usporiadaní elektrónových párov. Pretože existujú iba dve viazané skupiny, existujú dva osamelé páry. Keďže osamelé páry nie sú „videné“, tvar vody je ohnutý

Je H2O lineárny molekulárny tvar?

A molekula vody nie je lineárna kvôli elektrónovej štruktúre atómov kyslíka v molekulách vody. … Jeho konfigurácia je 1s2 2s2 2p4. Kvôli tejto konfigurácii má kyslík dva elektrónové páry a dva jednoduché valenčné elektróny.

Je h2o lineárny alebo ohnutý?

Molekula vody je ohnutá molekulárna geometria, pretože osamelé elektrónové páry, hoci stále majú vplyv na tvar, sú pri pohľade na molekulárnu geometriu neviditeľné.

Odporúča: