Logo sk.boatexistence.com

Aký plyn difunduje najpomalšie?

Obsah:

Aký plyn difunduje najpomalšie?
Aký plyn difunduje najpomalšie?

Video: Aký plyn difunduje najpomalšie?

Video: Aký plyn difunduje najpomalšie?
Video: Три способа, чтобы уничтожить Вселенную 2024, Júl
Anonim

Neon je najrýchlejší. Chlór je najpomalší.

Ktorý plyn difunduje najrýchlejšie?

Rýchlosť efúzie plynu je nepriamo úmerná druhej odmocnine jeho molekulovej hmotnosti (Grahamov zákon). Plyn s najnižšou molekulovou hmotnosťou bude unikať najrýchlejšie. Najľahší, a teda najrýchlejší plyn je helium.

Prečo je plyn pomalší?

Plynné častice majú tendenciu podliehať difúzii, pretože majú kinetickú energiu. Difúzia je rýchlejšia pri vyšších teplotách, pretože molekuly plynu majú väčšiu kinetickú energiu. … Grahamov zákon hovorí, že rýchlosť výlevu plynu je nepriamo úmerná druhej odmocnine hmotnosti jeho častíc.

Difundujú plyny pomaly?

Zatiaľ čo plyny difundujú pomerne rýchlo, kvapaliny difundujú oveľa pomalšie. … Difúzia aj efúzia súvisia s rýchlosťou, ktorou sa pohybujú rôzne molekuly plynu. Plyny, ktoré majú nižšiu molárnu hmotnosť, unikajú a difundujú rýchlejšie ako plyny, ktoré majú vyššiu molárnu hmotnosť.

Môže plyn difundovať do iného plynu?

Difúzia plynov vám umožňuje rýchlo šíriť vôňu mnohých vecí po miestnosti Niektoré príklady môžu byť: Vôňa parfumu je jedným z najlepších príkladov šírenia plynov. Vôňa parfumu sa šíri vzduchom tak rýchlo, že ju môžete cítiť z celej miestnosti.

Odporúča: