Logo sk.boatexistence.com

Môže lítium spôsobiť depresiu?

Obsah:

Môže lítium spôsobiť depresiu?
Môže lítium spôsobiť depresiu?

Video: Môže lítium spôsobiť depresiu?

Video: Môže lítium spôsobiť depresiu?
Video: Bipolar Disorder - When we use Lithium 2024, Smieť
Anonim

Väčšina ľudí to berie roky bez problémov. Ak už nejaký čas užívate lítium, môže to spôsobiť priberanie Môže to tiež spôsobiť problémy s obličkami alebo štítnou žľazou. Bežné príznaky nedostatočnej činnosti štítnej žľazy sú únava, priberanie na váhe a pocit depresie.

Môže vás lítium zhoršiť?

Sú prípady, keď sa samovražedné myšlienky alebo bipolárne tendencie dočasne alebo trvalo zhoršia keď začnete užívať lítium. Ak máte pocit, že sa vaše príznaky zhoršujú, zavolajte lekára, ktorý vám predpísal lítium, a prediskutujte svoje možnosti.

Zhoršuje lítium depresiu?

Lítium pomáha znižovať závažnosť a frekvenciu mánie. Môže tiež pomôcť zmierniť alebo zabrániť bipolárnej depresii. Štúdie ukazujú, že lítium môže výrazne znížiť riziko samovrážd. Lítium tiež pomáha predchádzať budúcim manickým a depresívnym epizódam.

Je lítium depresívum?

V tomto bode je dôležité poznamenať, že z nízkych dávok lítia sa zistilo, že môže pôsobiť ako depresívum Lítium na depresiu je ideálne na zbavenie sa samovražedných myšlienok, znižuje hnev človeka a dlhodobo stabilizuje náladu.

Ako lítium ovplyvňuje náladu?

Je neznáme ako lítium pôsobí na stabilizáciu nálady človeka. Pôsobí však na centrálny nervový systém. Pomáha vám mať väčšiu kontrolu nad svojimi emóciami a pomáha vám lepšie sa vyrovnať s problémami života.

Odporúča: