Logo sk.boatexistence.com

Môže hypotyreóza spôsobiť vysoký krvný tlak?

Obsah:

Môže hypotyreóza spôsobiť vysoký krvný tlak?
Môže hypotyreóza spôsobiť vysoký krvný tlak?

Video: Môže hypotyreóza spôsobiť vysoký krvný tlak?

Video: Môže hypotyreóza spôsobiť vysoký krvný tlak?
Video: Ako znížiť vysoký krvný tlak bez liekov│ Hypertenzia │ Vhodné Potraviny │Zdravý životný štýl časť 3 2024, Smieť
Anonim

Keď štítna žľaza neprodukuje dostatok hormónu štítnej žľazy (hypotyreóza) alebo produkuje príliš veľa hormónov štítnej žľazy (hypertyreóza), môže dôjsť k vysokému krvnému tlaku. Hyperparatyreóza.

Ako ovplyvňuje hormón štítnej žľazy krvný tlak?

Nedostatok hormónov štítnej žľazy spomaľuje váš tep. Pretože to tiež spôsobuje, že tepny sú menej elastické, krvný tlak stúpa, aby cirkulovala krv v tele. Zvýšené hladiny cholesterolu, ktoré prispievajú k zúženým, stvrdnutým tepnám, sú ďalším možným dôsledkom nízkych hladín štítnej žľazy.

Aký je krvný tlak pri hypotyreóze?

Je známe, že hypotyreóza niekedy súvisí s diastolickou hypertenziou. U 40 tyreotoxických pacientov sme zistili, že indukcia hypotyreózy terapiou rádiojódom významne zvýšila diastolický krvný tlak a zvýšila ho nad 90 mm Hg u16 (40 %) pacientov.

Môžu lieky na štítnu žľazu spôsobiť vysoký krvný tlak?

Váš lekár možno bude musieť znížiť dávku lieku na riedenie krvi, ak zároveň užívate levotyroxín. ketamín. Užívanie tohto lieku spolu s levotyroxínom môže zvýšiť riziko vysokého krvného tlaku a rýchlej srdcovej frekvencie.

Kontroluje štítna žľaza krvný tlak?

Hormón štítnej žľazy má dobre známe účinky na kardiovaskulárny systém a reguláciu krvného tlaku. Krvný tlak sa mení v celom spektre ochorení štítnej žľazy.

Odporúča: