Sú koberce aubusson stále štýlové?

Obsah:

Sú koberce aubusson stále štýlové?
Sú koberce aubusson stále štýlové?

Video: Sú koberce aubusson stále štýlové?

Video: Sú koberce aubusson stále štýlové?
Video: Serena Aubusson II Exclusive Wool Area & Accent Rugs 2024, Október
Anonim

Niekoľko rokov, počnúc 90. rokmi 20. storočia, sa koberce Aubusson tkali v Číne, ale s rýchlym rastom miezd v tejto krajine sa ručné tkanie kobercov Aubusson teraz chýli ku koncu. Láska ku kobercom Aubusson však medzi sofistikovanými interiérovými dekoratérmi a fajnšmekrami neprestáva.

Čo je to koberec v štýle Aubusson?

Aubusson koberec, podlahová krytina, zvyčajne veľkej veľkosti, ručne tkaný v dedinách Aubusson a Felletin, v departemente Creuse v strednom Francúzsku. … Mnohé z prvých Aubussonov boli vyrobené v upravených orientálnych vzoroch, niektoré pripomínali Ushak medailónové koberce.

Sú koberce Aubusson drahé?

Koberce Aubusson začali ako hladko tkané jemné tapisérie, ručne vyrábané od roku 1400 v dedine Aubusson vo Francúzsku.… Koberce Aubusson sú drahé, pretože sú ručne vyrábané, alesú dostatočne odolné na každodenné používanie a potešenie. Vlastniť koberec Aubusson zostáva symbolom prestíže a sofistikovanosti.

Ako identifikujem koberec Aubusson?

Galéria kobercov AubussonKoberce Aubusson sa dali ľahko rozlíšiť vďaka svojmu štýlu s kvetinovým medailónom a pastelovými farbami. Odvtedy sa vyvinuli a teraz sú dostupné v širokej škále farieb, vzorov, tvarov a veľkostí, ktoré doplnia takmer každý dekor.

Čo je to ihličkový koberec Aubusson?

Ihlový hrot je jednou z najstarších techník tkania, kde dizajn vzniká prišívaním rôznych farieb priadze na plátno. … Francúzsky Aubusson – ako aj rôzne európske vzory sa často používajú aj na ihličkových kobercoch.

Odporúča: