Logo sk.boatexistence.com

Ako funguje teleologický argument?

Obsah:

Ako funguje teleologický argument?
Ako funguje teleologický argument?

Video: Ako funguje teleologický argument?

Video: Ako funguje teleologický argument?
Video: Дэниел Г. Коэн: О спорах 2024, Júl
Anonim

Teleologický argument je pokus dokázať existenciu Boha, ktorý začína pozorovaním účelovosti prírody. Teleologický argument smeruje k záveru, že musí existovať dizajnér.

Ako teleologický argument dokazuje existenciu Boha?

Teleologický argument je pokusom dokázať existenciu Boha, ktorý začína pozorovaním účelovosti prírody. Teleologický argument smeruje k záveru, že musí existovať dizajnér. … Preto má hodinár sledovať ako Boh vesmír.

Čo myslíš teleologickým argumentom?

Teleologický argument (z τέλος, telos, 'koniec, cieľ, cieľ'; tiež známy ako fyzikálno-teologický argument, argument z dizajnu alebo argument inteligentného dizajnu) je argumentom existencie Boha alebo všeobecnejšie, že komplexná funkčnosť v prírodnom svete, ktorá vyzerá ako navrhnutá, je dôkazom inteligentného …

Čo je zlé na teleologickom argumente?

Aby sme mohli legitímne posúdiť pôvod vesmíru, potrebujeme vedieť, či iné veci podobné vesmíru sú vytvorené väčšinou prírodou alebo väčšinou dizajnom. Keďže to nemôžeme urobiť, Teleologický argument je neplatný.

Aké sú silné stránky teleologického argumentu?

Výhody

  • Argument dizajnu používa analógie, ktoré pozná každý, aby bol jednoduchý a zároveň presvedčivý.
  • Tvrdí sa, že množstvo náhody/veľa šťastia, ktoré by bolo potrebné na zostavenie vesmíru bez dizajnéra, je také veľké, že sa to ani nemohlo stať.

Odporúča: