Logo sk.boatexistence.com

Záleží na dĺžke šípu?

Obsah:

Záleží na dĺžke šípu?
Záleží na dĺžke šípu?

Video: Záleží na dĺžke šípu?

Video: Záleží na dĺžke šípu?
Video: How long do you really need your arrows? PRO SHOPS HATE THIS!!! 2024, Júl
Anonim

Dĺžka vášho šípu je faktor pri určovaní správnej tuhosti alebo chrbtice pre váš dokonalý šíp. Čím dlhší je váš šíp, tým pružnejšie bude pôsobiť pri výstrele. Čím kratší je váš šíp, tým pevnejšie bude pôsobiť pri výstrele.

Ako dĺžka šípky ovplyvňuje presnosť?

Ak ste konzistentní v dĺžke náťahu, na dĺžke šípu nezáleží okrem presnej streľby. Dĺžka šípu však ovplyvňuje dynamickú chrbticu, takže ak sú vaše šípy rovnaké, ale rôzne dlhé, v skutočnosti nejde o rovnakú chrbticu. Pokiaľ sú všetci rovnakí, v skutočnosti nie.

Sú lepšie dlhšie alebo kratšie šípky?

Kratšie šípy sú ľahšie a vo všeobecnosti môžu byť tuhšie ako dlhé šípy. … Šíp sa pri lete vzduchom ohýba a kratší a tuhší šíp sa ohne menej, čo tiež pomáha zvýšiť rýchlosť a vzdialenosť letu.

Akú dĺžku by mali mať moje šípky?

Štandardný spôsob merania dĺžky šípu je od zadnej časti hrotu po hrdlo nock Dĺžka ťahu a chrbát šípu ovplyvní dĺžku šípu. Ak máte dĺžku náťahu 28 palcov a chcete šíp, ktorý končí v prednej časti stúpačky, dĺžka vášho šípu by bola približne 27 palcov.

Ako dlhé by mali byť moje šípy pri 29-palcovom kreslení?

Ako dlhý by mal byť môj šíp na 29″ ťah? Na základe našich skúseností, ak používate 29″ náťah so zloženými lukmi, dĺžka šípu by bola 27,5″ (29″ – 1,5″) To umožňuje, aby sa šíp pohodlne zmestil na šípku, ale pred nákupom veľkého množstva šípu sa uistite, že sa zhodujú vaše stúpačky.

Odporúča: