Logo sk.boatexistence.com

Jedia kone ďatelinu?

Obsah:

Jedia kone ďatelinu?
Jedia kone ďatelinu?

Video: Jedia kone ďatelinu?

Video: Jedia kone ďatelinu?
Video: (2019) DEUTZ FAHR TOPLINER 4065 HTS Combine Harvesters | Alfalfa harvester machine 2024, Smieť
Anonim

Obsah energie, bielkovín a vlákniny z ďateliny z nej robí dobrý zdroj krmiva pre kone Ďatelina infikovaná plesňou môže u koní spôsobiť slintanie, poškodenie pečene a krvácanie. … Červené, biele, podobné a sladké ďateliny bežne rastú v celých Spojených štátoch. Mnoho majiteľov koní používa ďatelinu na pastve a zmesi sena.

Je ďatelina toxická pre kone?

Ďatelinové rastliny samotné sú netoxické a je to práve huba, ktorá obsahuje toxín slaframín, ktorý spôsobuje u koní nežiaduce symptómy. … Na rozdiel od relatívne netoxických červených a bielych ďatelín je o ďateline známe, že spôsobuje u koní dva vážnejšie stavy: fotosenzibilizáciu a syndróm veľkej pečene.

Aká ďatelina je vhodná pre kone?

Keď sa ďatelina používa ako zdroj krmiva, môže poskytnúť vašim koňom dostatok bielkovín, energie a vlákniny, ktoré im pomôžu pokryť ich denné potreby. Tri odrody, ktoré najčastejšie rastú na pastvinách vášho koňa, sú červená ďatelina, biela ďatelina a tiež ďatelina.

Je výkrm ďateliny pre kone?

Kedy je ďatelina pre kone problém? Ďatelina v miernom množstve prospieva zdraviu každej pastviny, pretože ďatelina je rastlina viažuca dusík. Keď sa ďatelina zje vo vhodnom množstve, môže byť pre koňa cennou živinou.

Je ďatelina na pastvinách zlá?

Ďatelina v miernom množstve je prospešná na konské pastviny a seno. Ďatelina je chutné, vysokokvalitné krmivo (často viac ako 18 percent bielkovín) a fixuje dusík v pôde.

Odporúča: