Logo sk.boatexistence.com

Bude fungovať bonine po expirácii?

Obsah:

Bude fungovať bonine po expirácii?
Bude fungovať bonine po expirácii?

Video: Bude fungovať bonine po expirácii?

Video: Bude fungovať bonine po expirácii?
Video: ЗАПРЕЩЁННЫЕ ТОВАРЫ с ALIEXPRESS 2023 ШТРАФ и ТЮРЬМА ЛЕГКО! 2024, Smieť
Anonim

" Lieky sa do tohto dátumu neznehodnotili … Takže na rozdiel od potravín, ktoré sa pokazia už po dátume spotreby, liek sa nemusí nutne "pokaziť" jednoducho to nebude fungovať. Hartzell povedal, že existujú niektoré lieky, ktoré sa stávajú toxickými, ale „zvyčajne ich je málo.“

Funguje Bonine, ktorého platnosť vypršala?

"Lieky sa do tohto dátumu nedegradovali. A do tohto dátumu robili štúdie [a zistili], že … je to stále taká koncentrácia v tom čase. … Takže na rozdiel od jedla, ktoré sa pokazí do dátumu expirácie sa liek nemusí nevyhnutne „pokaziť“, jednoducho nebude fungovať

Čo sa stane, ak užijete lieky na spanie po expirácii?

Tabletky na spanie môžu časom stratiť svoju účinnosť, čo môže byť nebezpečné. Hoci tabletky na spanie bez predpisu zostanú po otvorení bezpečné na používanie aj roky, môžu sa stať menej účinnými. Ich používanie môže byť preto nebezpečnejšie.

Môžete si vziať neaktuálne cestovné tablety proti nevoľnosti?

Po dátume exspirácie nemusia byť lieky bezpečné alebo rovnako účinné. Neužívajte lieky po dátume exspirácie Ak už nejaký liek máte, pred použitím skontrolujte dátum exspirácie. Mali by ste sa tiež uistiť, že ste liek uchovávali správne, ako je popísané na obale alebo v letáku.

Čo sa stane, ak užijete tabletku po expirácii?

Lekárske produkty s uplynutou platnosťou môžu byť menej účinné alebo rizikové v dôsledku zmeny chemického zloženia alebo zníženia sily. Určité lieky, ktorých doba použiteľnosti uplynula, sú riziko bakteriálneho rastu a sub-silné antibiotiká môžu zlyhať pri liečbe infekcií, čo vedie k závažnejším ochoreniam a rezistencii na antibiotiká.

Odporúča: