Logo sk.boatexistence.com

Našli sa vnútrobrušné semenníky?

Obsah:

Našli sa vnútrobrušné semenníky?
Našli sa vnútrobrušné semenníky?

Video: Našli sa vnútrobrušné semenníky?

Video: Našli sa vnútrobrušné semenníky?
Video: Našli sa fresky zo 14. storočia 2024, Júl
Anonim

Vnútrobrušné semenníky sa nachádzajú v rôznych intraabdominálnych polohách, väčšinou menej ako 2 cm od vnútorného prstenca. Semenník však môže susediť s obličkou, na prednej brušnej stene, retrovezikálne a v iných intraabdominálnych polohách.

Ktoré zvieracie semenníky sú vnútrobrušné?

Pokiaľ ide o miesta mimo mieška, brušné semenníky prevládajú u mačky, psy a kone Inguinálne semenníky prevládajú u králikov, sú bežné u koní a príležitostne sa vyskytujú aj u mačiek a psy. S.c. semenníky sa vyskytujú u hovädzieho dobytka, mačiek a psov, ale najčastejšie sa vyskytujú u ľudí.

Prečo sú semenníky u slona vnútrobrušné?

Fyziologicky sú semenníky viac ohrozené chladom ako tepelným stresomVeľryby (veľryby a delfíny), ktorých suchozemský predok vstúpil do vody pred 60 miliónmi rokov, boli prinútené stiahnuť svoje šourkové semenníky späť do brušnej dutiny spolu s nadsemenníkmi a pampiniformným plexom.

Majú cicavce extra brušné semenníky?

Semmenníky veľkej väčšiny cicavcov sú typicky uzavreté v extra brušnom vaku v miešku. Teplota v miešku je nižšia ako teplota v bruchu.

Zostupujú semenníky u vtákov?

Semenníky u vtákov sú blízko vzduchového vaku v bruchu, takže nie je potrebné chladenie miešku. … Proces zostupu semenníkov do miešku nastáva v dôsledku rôznych rýchlostí rastu telesnej hmoty a gubernakulárneho rastu.

Odporúča: