Logo sk.boatexistence.com

Čistí cyklodextrín tepny?

Obsah:

Čistí cyklodextrín tepny?
Čistí cyklodextrín tepny?

Video: Čistí cyklodextrín tepny?

Video: Čistí cyklodextrín tepny?
Video: CycloDextrin: It Dissolves Cholesterol Crystals: Miracle Drug? 2024, Smieť
Anonim

Medzinárodný tím teraz zistil, že cyklodextrín rozpúšťa kryštály cholesterolu Kryštály cholesterolu Kryštál cholesterolu je pevná, kryštalická forma cholesterolu, ktorá sa nachádza v žlčových kameňoch a ateroskleróze Žlčové kamene, ktoré sa zvyčajne vyskytujú v industrializovaných spoločnostiach obsahujú viac ako 70 – 90 % hmotnosti cholesterolu, z ktorých väčšina je kryštalická. https://en.wikipedia.org › wiki › Cholesterol_crystal

Kryštál cholesterolu - Wikipedia

a redukuje aterosklerotické plaky. Toto je sľubný terapeutický prístup na liečbu aterosklerózy. Ich nález bol publikovaný v Science Translational Medicine.

Dokážete zvrátiť hromadenie plaku vo svojich tepnách?

Kľúčom je zníženie LDL a zmena životného štýlu.

" Zmiznutie plaku nie je možné, ale môžeme ho zmenšiť a stabilizovať," hovorí kardiológ Dr. Christopher Cannon, profesor na Harvardskej lekárskej fakulte. Plak sa tvorí, keď sa cholesterol (hore, žltý) usadí v stene tepny.

Existuje liek, ktorý rozpúšťa plak v tepnách?

Liek vyrobený z vysoko purifikovanej formy EPA (omega-3 mastná kyselina nachádzajúca sa v rybách) podľa štúdie pomáha znižovať tvorbu plaku v srdcových tepnách publikované online 29. augusta 2020 v European Heart Journal.

Rozpúšťa cyklodextrín kryštály cholesterolu?

Autori ukázali, že cyklodextrín rozpúšťa extracelulárne a intracelulárne kryštály cholesterolu a zvyšuje odtok cholesterolu z makrofágov in vitro. Okrem toho liečba cyklodextrínom viedla k 15-násobnému zvýšeniu hladín secernovaných oxysterolov z makrofágov naplnených kryštálmi.

Čo rozpúšťa cholesterol?

cholesterol sa rozpustí v rozpúšťadle ako chloroform, dichlórmetán, etanol, DMF, DMSO.

Odporúča: