Logo sk.boatexistence.com

Kto napísal Myslím, že teda som?

Obsah:

Kto napísal Myslím, že teda som?
Kto napísal Myslím, že teda som?

Video: Kto napísal Myslím, že teda som?

Video: Kto napísal Myslím, že teda som?
Video: I.M.T. Smile - Myslim, ze moze byt 2024, Smieť
Anonim

cogito, ergo sum, (lat.: „Myslím, teda som) výrok, ktorý vytvoril francúzsky filozof René Descartes vo svojej Rozprave o metóde (1637) ako prvý krok pri preukazovaní dosiahnuteľnosti určitých vedomostí. Je to jediné vyhlásenie, ktoré prežije skúšku jeho metodických pochybností.

Čo myslel Descartes tým, že myslím teda som?

„Myslím; teda ja som“bol koniec hľadania, ktoré Descartes viedol za výrokom, o ktorom sa nedalo pochybovať Zistil, že nemôže pochybovať o tom, že on sám existuje, keďže pochybuje práve on na prvom mieste. V latinčine (jazyk, v ktorom Descartes písal) je fráza „Cogito, ergo sum.“

Kto povedal Je pense donc je suis Myslím, teda som?

Cogito, ergo sum je filozofický výrok, ktorý v latinčine vyslovil René Descartes, zvyčajne sa prekladá do angličtiny ako „Myslím, teda som“. Táto fráza sa pôvodne objavila vo francúzštine ako je pense, donc je suis v jeho Rozprave o metóde, aby oslovila širšie publikum, ako by to latinčina umožňovala.

Čo je argument Descartes Cogito?

Toto štádium v Descartovej argumentácii sa nazýva cogito, odvodené z latinského prekladu „Myslím“. Descartes iba v Princípoch uvádza argument v jeho slávnej forme: " Myslím, teda som." Tento často citovaný a zriedkavo chápaný argument je potrebné chápať takto: samotný akt …

Prečo je Descartes Cogito dôležitý?

Na Descarta zapôsobilo Cogito, pretože našiel vieru, ktorá je istá, a tak, keď sa verí, nemôže byť falošná. Myslel si, že na to, aby bola viera známa, je nevyhnutná istota.

Odporúča: