Logo sk.boatexistence.com

Kedy je indukovaná dráha meos?

Obsah:

Kedy je indukovaná dráha meos?
Kedy je indukovaná dráha meos?

Video: Kedy je indukovaná dráha meos?

Video: Kedy je indukovaná dráha meos?
Video: Maria Chudnovsky: Coloring graphs with forbidden induced paths 2024, Smieť
Anonim

Druhá hlavná cesta metabolizmu etanolu metabolizmus etanolu Etanol, alkohol nachádzajúci sa v prírode a v alkoholických nápojoch, sa metabolizuje komplexnou katabolickou metabolickou cestou. U ľudí sa niekoľko enzýmov podieľa na spracovaní etanolu najskôr na acetaldehyd a ďalej na kyselinu octovú a acetyl-CoA. https://en.wikipedia.org › wiki › Ethanol_metabolism

Etanolový metabolizmus – Wikipedia

je mikrozomálny etanol-oxidujúci systém (MEOS), ktorý zahŕňa enzým cytochróm P450 závislý od NADPH, CYP2E1. Dráha MEOS je indukovaná u jedincov, ktorí chronicky konzumujú alkohol.

Čo spúšťa cestu MEOS?

Zatiaľ čo u priemerných jedincov zohráva v metabolizme etanolu len malú úlohu, aktivita MEOS sa zvyšuje po chronickej konzumácii alkoholu. Cesta MEOS vyžaduje enzým CYP2E1, súčasť rodiny enzýmov cytochrómu P450, na konverziu etanolu na acetaldehyd.

Aký vplyv má MEOS na drogy?

Na záver, po chronickej konzumácii etanolu môže zvýšená aktivita MEOS a sprievodné zmeny cytochrómu P-450 prispieť k zrýchlenému metabolizmu etanolu a liečiv a súvisiacej aktivácii hepatotoxických látok a karcinogénov.

Čo robí systém MEOS?

Microsomal Ethanol Oxidizing System (MEOS)

Počas obdobia silného pitia systém MEOS zmetabolizuje väčšinu prebytočného etanolu požitého Silné pitie stimuluje ľudské telo zahrnúť enzýmy systému MEOS na rýchlejšie odstránenie etanolu z tela. Systém MEOS sa nachádza aj v pečeni.

Čo je MEOS kvíz?

Mikrozomálny etanolový oxidačný systém (MEOS) Metabolizuje alkohol konzumovaný v miernom až nadmernom množstve. Produkuje acetaldehyd (toxický) a acetyl CoA; na fungovanie potrebuje energiu. Vyskytuje sa v pečeni.

Odporúča: