Bude Windows používať linuxové jadro?

Obsah:

Bude Windows používať linuxové jadro?
Bude Windows používať linuxové jadro?

Video: Bude Windows používať linuxové jadro?

Video: Bude Windows používať linuxové jadro?
Video: MEGA Chia GPU Farming and Plotting Guide for Linux - Gigahorse Start to Finish - 2023 2024, Septembra
Anonim

Vďaka funkcii s názvom Windows Subsystem for Linux už môžete spúšťať aplikácie pre Linux v systéme Windows. … Teraz však Microsoft zabuduje linuxové jadro do WSL, pričom začne s novou verziou softvéru, ktorá bude predbežne vydaná v júni. Aby bolo jasné, Microsoft nenahrádza jadro Windowsu.

Prijme Windows jadro Linux?

Tento rok systém Windows vydal WSL2, kompletné prepracovanie WSL1. Na rozdiel od WSL1, ktorý 'falšoval' linuxové prostredie, WSL2 používa úplné jadro Linuxu, ktoré vyvinula a spravuje spoločnosť Microsoft. Toto jadro používa základné jadro, ktoré nájdete na kernel.org. Je to tiež úplne otvorený zdroj ako jeho predchodca.

Prechádza Microsoft na jadro Linuxu?

Microsoft odosiela záplaty do jadra Linuxu „na vytvorenie kompletného virtualizačného balíka s Linuxom a hypervízorom Microsoft“.

Používa Windows 11 jadro Linux?

Ale že ďalší Windows 11 je založený na linuxovom jadre Namiesto jadra Windows NT od Microsoftu by to bola oveľa šokujúcejšia správa ako prejav Richarda Stallmana v ústredí Microsoftu.

Je Windows 10 založený na Linuxe?

Microsoft dnes oznámil Windows Subsystém pre Linux verzie 2 – to je WSL 2. … Bude obsahovať „dramatické zvýšenie výkonu systému súborov“a podporu pre Docker. Aby to všetko bolo možné, Windows 10 bude mať linuxové jadro.

Odporúča: