Logo sk.boatexistence.com

Koho alebo koho cieľ?

Obsah:

Koho alebo koho cieľ?
Koho alebo koho cieľ?

Video: Koho alebo koho cieľ?

Video: Koho alebo koho cieľ?
Video: #98 Koho sú to ciele 2024, Smieť
Anonim

Čí je zámeno používané v otázkach na otázku, kto niečo vlastní alebo má. Inými slovami, čí je o posadnutí … To je to, čo apostrof označuje v kto je, a preto koho je privlastňovací tvar privlastňovací tvar Spolu s podstatným menom, ako v mojom aute, vaše sestry, jeho šéf. … Bez sprievodného podstatného mena, ako v mojom je červené, mám radšej tvoje, táto kniha je jeho. Takto použité privlastňovacie zámeno sa nazýva podstatné privlastňovacie zámeno, privlastňovacie zámeno alebo absolútne zámeno. https://en.wikipedia.org › wiki › Possessive

Possessive – Wikipedia

zámena.

Kto alebo kto je vo vete?

Pamätajte, ktorý je majetnícky. To znamená, že za ktorým zvyčajne nasleduje podstatné meno. Ak má veta podstatné meno bezprostredne za koho alebo kto je, mali by ste použiť koho. Ak tam nie je podstatné meno alebo článok, použite kto je.

KEDY POUŽÍVAŤ koho v. kto je?

Čí je privlastňovací tvar zámena kto, kým kto je, je skrátením slov kto je alebo kto má. Mnoho ľudí však stále považuje, kto a kto je obzvlášť mätúci, pretože v angličtine apostrof nasledovaný písmenom s zvyčajne označuje privlastňovaciu formu slova.

Čí nápad alebo kto je nápad?

Správna formulácia je čího nápad, nie koho nápad. Otázka vlastne znie „komu tento nápad patrí“alebo „kto prišiel s týmto nápadom? Výsledkom je, že fráza je o zistení, kto vlastní nápad. Preto potrebujeme privlastňovacie zámeno like who namiesto kontrakcie typu who is.

Ako používate Whose vo vete?

Ktoré používame na zavedenie relatívnej doložky označujúcej držbu ľuďmi, zvieratami a vecami:

  1. John pracuje s tým druhým chlapom, ktorého meno si nepamätám.
  2. Shirley má 17-ročnú dcéru, ktorej ambíciou je byť fotografkou.
  3. Toto je kniha, ktorej názov som si nevedel zapamätať.

Odporúča: