Logo sk.boatexistence.com

V ktorej fáze pôrodu nastáva korunka?

Obsah:

V ktorej fáze pôrodu nastáva korunka?
V ktorej fáze pôrodu nastáva korunka?

Video: V ktorej fáze pôrodu nastáva korunka?

Video: V ktorej fáze pôrodu nastáva korunka?
Video: Greatest Abandoned Fairytale Castle In The World ~ Millions Left Behind! 2024, Smieť
Anonim

Čo je korunovanie? Vtedy môžete cez otvor vašej vagíny vidieť vrch hlavy vášho dieťaťa. Tento moment nastáva počas druhej doby pôrodnej, keď tlačíte a rodíte svojho novorodenca. Akonáhle sa vaše dieťa nakoní, vytlačíte zvyšok jeho tela.

Aké sú 4 fázy pôrodu?

Pôrod prebieha v štyroch fázach:

  • Prvá fáza: Dilatácia krčka maternice (ústa maternice)
  • Druhá fáza: pôrod dieťaťa.
  • Tretia fáza: Po pôrode, kde vytlačíte placentu.
  • Štvrtá fáza: Zotavenie.

Aká je druhá fáza pôrodu?

V druhej dobe pôrodnej je váš krčok maternice úplne rozšírený a pripravený na pôrod Táto fáza je pre vás najpracnejšia, pretože váš poskytovateľ chce, aby ste svoje dieťa začali vytláčať. Táto fáza môže trvať len 20 minút alebo môže trvať niekoľko hodín. Pre prvorodičky alebo ak ste mali epidurálku, môže to trvať dlhšie.

Aké je 1. štádium pôrodu?

Prvá fáza pôrodu nastáva keď začnete pociťovať pravidelné kontrakcie, ktoré spôsobujú otvorenie (dilatáciu) a zmäkčenie, skrátenie a zúženie (vymazanie) krčka maternice. To umožňuje dieťaťu pohybovať sa do pôrodných ciest. Prvá fáza je najdlhšia z troch fáz.

Čo sa deje v 1. 2. a 3. fáze pôrodu?

Pôrod má tri fázy: Prvá fáza je, keď sa krčok maternice (krčka maternice) otvorí na 10 cm rozšírený. Druhá fáza je, keď sa dieťa pohybuje vagínou nadol a narodí sa. Tretia fáza je, keď sa porodí placenta (po pôrode).

Odporúča: